Titta på dessa två DeFi-trender i kvartalet, säger ConsenSys

Av | maj 6, 2021


Titta på dessa två DeFi-trender i kvartalet, säger ConsenSys 101
Källa: Adobe / vectorlia

Ett ökande antal decentraliserade autonoma organisationer (DAO) som vinner högprofilerade icke-fungibla token (NFT) auktioner och en ökande dominans av flashbots på Ethereum (ETH) nätverket är några av de trender som kan få styrka under andra kvartalet 2021 , enligt en nyligen decentraliserad finansrapport (DeFi) från ETH-fokuserat blockchainföretag ConsenSys.

Rapporten konstaterar att många DAO har etablerat sig som krafter att räkna med på marknaden för sällsynt digital konst, vilket gör det möjligt för investerare att slå samman kapital för att överträffa sina konkurrenter. De blir snabbt ett sätt att distribuera äganderätten till sällsynt konst, säger rapporten.

FlamingoDAO, som bildats speciellt för att köpa värdiga NFT: er, har en statskassa på 6 240 ETH. Gaming NFT-fokuserade DAO som Yield Guild Games (YGG), tog upp [USD] 1,3 m från krypto VC: er som Delphi Digital och Scalar Capital”, Sa ConsenSys.

I det kanske mest betydelsefulla NFT-evenemanget i kvartalet såldes digitalartisten Beeples “The First 5,000 Days” i en Christie’s auktion för rekordhög ETH 42 329 till MetaKovan, grundaren av NFT-fonden Metapurse. Fonden har tokeniserat Beeple-konstverk som ERC-20-tokens som heter B.20, enligt rapporten.

En annan betydande trend som har intensifierats sedan förra kvartalet hänför sig till flashbots som utvidgar fotfästet på Ethereum-nätverket, säger rapporten.

”Bara i mars stod 12 gruvpooler för över 58% av Ethereum-nätverkets hashrate – alla använde flashbots för gruvdrift. Detta skapade en hel del diskussion om huruvida dessa flashbots bidrar med gaspriserna, och i vilken utsträckning det finns en marknadsdriven åtskillnad mellan transaktionsvägarna ”höghastighetståg” och ”låg hastighet”, enligt ConsenSys.

Rapporten hävdade att även om det ännu inte ska ses hur de kommande Ethereum-nätverksuppgraderingarna som förenklar gasavgifterna, till exempel EIP-1559, kommer att påverka dessa arbitrage- och handelsstrategier, är de roviga arbitrage-robotarna som övervakar aktiviteterna i mempoolen en ökande trend som bör följas noga.

Samtidigt forskar Ethereum, Anicca Research grundare Leo Zhang och Paradigm forskningspartner Georgios Konstantopoulos, har släppt en uppsats som analyserar aktiviteterna för robotar som deltar i bland annat “prioriterade gasauktioner”.

Studien hävdar att EIP-1559, som är planerad att aktiveras i juli, “kommer att vara den största avgiftsmarknadsmekanismen som någonsin har hänt i en offentlig blockchain”, men också “ett av de mest kontroversiella ämnena i Ethereum” som mer än 60 % av gruvbassängerna har uttryckt sitt motstånd mot förslaget, sa de med hänvisning till stopeip1559.org.

Per gruvpool BTC.com, poolerna som anges på denna webbplats som motsätter sig förslaget, är mindre pooler med mindre andel hashrate. Som rapporterats var de större poolerna tvetydiga eller gav inget svar i frågan.

Under tiden holländska bankjätten ING Bank skrev att deras analys tyder på att DeFi kan erbjuda förbättrade eller till och med nya finansiella tjänster – därför kan “centraliserade finansinstitut lära av DeFi om hur man kan förbättra befintliga processer.”

Emellertid, säger rapporten, finns det allvarliga risker i DeFi som bör övervägas, och centraliserade finansinstitut kan hjälpa DeFi-företag att ta itu med dessa.

“Trots att dessa centraliserade och decentraliserade finansiella tjänster verkar vara annorlunda, baserat på vår analys föreställer vi oss att dessa två tjänster tillsammans kommer att ge fördelar för både centraliserade institutioner, för DeFi, och ännu viktigare, dess kunder”, avslutade ING.

____

Läs mer:
– Wyoming ska erkänna DAOs som aktiebolag i juli
– Varför NFT är inte bara för konst och samlarföremål

– NFT Explosion kommer över de kommande två åren och kommer att skapa jobb, säger insiders
– Penningtvätt kan försvaga NFT: er, förbered dig för stramare kontroller

– DeFi Sandwich Traders får ‘Salmonella’
– Ethereum-avgifter minskar när analytiker pekar på bots som orsakSource link