Till skillnad från Bitcoin drivs Ethereums ATH av relativt liten efterfrågan

Av | april 9, 2021


Till skillnad från Bitcoin drivs Ethereums ATH av relativt liten efterfrågan - analytiker 101
Källa: Adobe / onnarong

Till skillnad från bitcoin (BTC), drivs eterums (ETH) senaste all-time high (ATH) av en mindre tidigare efterfrågan, enligt en analytiker.

“Den här veckans höga eterumpris på hela tiden [USD] 2.151 var något över ett stort stöd och antyder att toppen drevs av en relativt liten efterfrågan. Detta står i kontrast till bitcoin, som hade en större tidigare efterfrågan över höga prisnivåer, “Philip Gradwell, chefsekonom vid USA-baserade blockchain analysföretag Chainalysis, sa i sin rapport från Intel denna vecka.

Han analyserade kostnaden för förvärv över eteriförsörjningen – ETH 115 miljoner som innehas av 1 525 grupper av enheter. Per Gradwell visar dessa uppgifter hur mycket som innehas av dem som är villiga att köpa och hålla åtminstone till deras förvärvskostnad, vilket sedan visar hur mycket tidigare efterfrågan har funnits vid olika prisnivåer, vilket indikerar stödet för varje prisnivå.

Efter att ha tittat på USD-förvärvskostnaden för ETH som hölls den 5 april, fann chefsekonomen att “en mycket stor mängd” av denna kryptotillgång innehas av enheter som förvärvade den till cirka 1 800 USD.

Å andra sidan har relativt lite ETH, cirka 700 000, förvärvats över 1 850 USD och kostat totalt 1,4 miljarder USD.

Gradwell betonade emellertid att det finns förbehåll för denna analys, till exempel att uppgifterna bara beskriver krypto som rör sig i kedjan, och att förvärvskostnaden beräknas som ett vägt genomsnitt av en enhets ETH, varav vissa kan förvärvas till en låg kostnad och vissa till en hög kostnad.

Vad han också observerade är ETH-kostnadskurvor. På samma sätt som BTC visar dessa kostnadskurvor sedan november 2020 att ETH-marknaden har förändrats “radikalt” de senaste månaderna. Han noterade att den snabba prisökningen från januari till april – från 737 USD till ATH – åtföljdes av “betydande förvärv av Ethereum i många enhetsgrupper.” Detta ledde vidare till “en väsentlig ökning” av anskaffningskostnaderna för ETH 50m av ETH 115m.

Till skillnad från Bitcoin drivs Ethereums ATH av relativt liten efterfrågan - analytiker 102
Källa: Chainalysis

“Så medan ett eterumpris på mer än [USD] 2000 har begränsat stöd, ett pris på mer än [USD] 1 500 har nu starkt stöd, med 33,3 miljoner eterier som förvärvats över denna nivå till en total kostnad av [USD] 58 miljarder, sade Gradwell.

Dessutom antyder kostnadskurvorna från november och december 2020 att en liten mängd ETH förvärvades till en mycket högre kostnad än resten av utbudet – vilket också kan ses i kostnadskurvor från tidigare perioder.

Detta fenomen, skrev Gradwell, är ett resultat av små mängder ETH som köptes vid tidigare ATH, mestadels i slutet av 2017 bull run, som fortsatte att hållas även när priserna sjönk.

“Det är anmärkningsvärt för mig att de flesta Ethereum-innehavare som förvärvade i slutet av 2017 kapitulerade, förutom ett litet antal som äntligen såg sina förluster vändas i början av 2021”, avslutade ekonomen och tillade:

“Uthålligheten hos en liten, men väldigt hausseartad kohorte av eterumköpare stöder min oro över att de högsta Ethereum-priserna tenderar att ha en smal bas av stöd, åtminstone jämfört med bitcoin.”

Som rapporterat analyserade Gradwell förra veckan mängden bitcoin som innehas av olika enheter, liksom vissa kostnadskurvor, och fann att marknaden har förändrats radikalt de senaste månaderna. Dessutom är kostnadsbasen för många BTC nu “radikalt högre” än för bara några månader sedan, vilket visar att ett stort antal aktörer är villiga att köpa och hålla till mycket högre priser än tidigare. “

10:21 UTC handlar ETH för 2 099 USD och ökar med 5% på en dag och nästan 7% på en vecka. Samtidigt handlas BTC till 58147 USD. Priset ökade med 3% på en dag och minskade dess veckovisa förluster till mindre än 1%.
___
Läs mer:
– Coinbase Listing hjälper inte Bitcoin Price – Analytiker
– Bitcoin utvecklas från tulpaner till ett geopolitiskt vapen som USA varnat igen
– Mark Cuban berömmer Ethereum och fortsätter att köpa Bitcoin
– Handlare utfärdar varningar när Altcoins växer och Bitcoin konsoliderar
– Bitcoin är värt miljoner år 2023, ETH över 2 000 USD 2022 – Kraken VD
– ETH ‘Insanely Cheap’, DeFi To Rally, BTC Dominance to Drop – Pantera Capital CIOSource link