TikToker skapar skämt-SCAM-mynt – och människor köper det ihop

Av | maj 4, 2021


TikToker skapar skämt 'SCAM'-mynt - och människor köper det i Droves 101
Källa: iStock / AzriSuratmin

En TikToker som gjorde sitt eget kryptotoken som ett skämt har varit förvånad över att upptäcka att hans mynt har blivit en framgång över natten – och har tydligen blivit alltmer angelägen om sin logiskt trotsande populära skapelse.

Andre Lewis, aka Dre, som går genom TikiTok-handtaget hos Dresuschrist, berättade för Vice moderkort att han hade skapat Simple Cool Automatic Money token (SCAM) för att “poke fun” i den snabbt växande världen av shitcoins.

Lewis citerade för att säga att han hade undersökt hur man skapade en token, men hade varit frustrerad över Ethereum (ETH) -protokollet – vilket så småningom ledde honom till Binance Smart Chain (BSC) ekosystem.

Han sa,

”Jag slog upp det, tittade på Ethereum, på BSC, på Pannkakbyte. Jag har ingen snygg dator, så ETH gick ut genom fönstret. BSC dock, den där skiten var enkel, så jag knullade bara och gjorde ett mynt. […] Jag namngav den, prydde den för cirka 400 USD eller 0,7 binance-mynt (BNB) vid den tiden, myntade 10 biljoner mynt och berättade för några människor om det. ”

Det verkar emellertid att hans “jävla” har skapat ett annat symboliskt monster – Dres bluffmynt har nu ett marknadsvärde på 1 502 965 USD per Poocoin-data.

Trots det faktum att Dre i flera videor har upprepat det faktum att han gjorde token “som ett skämt”, sade han att “människor jag inte känner har lagt fast ost” i token – vilket har skapat en Discord-kanal med över 900 medlemmar och en webbplats, fylld med community-made video tutorials om hur man går till bedrägerietoken.

Dre har över 7 800 TikTok-följare, och bluff-token har blivit hans nya favoritämne, även om han ursprungligen verkar ha publicerat huvudsakligen om spel. På plattformen växlar han nu mellan att berätta för tittarna att han “inte tänkte sälja myntet” till någon för att lägga upp videor om hur man köper token.

I sin biografi hävdar Dre att han ”brände fler polletter på tre dagar än XRP på tre år” – och verkar bränna poletter i vildmark. I en video på bedrägeriets officiella Twitter-sida hävdade han dock att han nu “pratade med utvecklare” om myntets framtid och utvidgade dess “verktyg” – och tillade att bluff var “ingen matta.”

Scam Twitter-sidan har över 1 270 följare.

Men bedrägeriet har sagt: “Jag vet inte hur man gör något av det här skiten.”

Och han sa också till Vice,

”Vid ett tillfälle började jag få samtal från släktingar eftersom jävlar försökte göra mig och trakassera min familj. Jag gjorde det som ett skämt. Ingen sa att du skulle köpa den här skiten – den kallas bluff, din dumma jävla. Jag gjorde ingenting, jag sa inte till någon att köpa någonting. ”

Oavsett ser det ut som att Dre har blivit alltmer allvarlig med sin symbol. I hans senaste TikTok video-, hävdade han att bedrägeri “snart skulle listas” på webbplatser som CoinGecko och CoinMarketCap, eftersom han hade “lagt in inlagor” hos datauppsamlarna.

På Reddit hävdade en affisch att människor “köper någonting utan forskning” och att “girighet kan få folk att gå brrrr”, medan en annan hävdade att berättelsen om bedrägerierna inte var olik den i årets utbrottstecken, dogecoin (DOGE).
___
Läs mer:
– Skillnader i GameStop-stil i krypto från gamla pumpar och dumpar?
– Unga sydkoreanska Crypto Entusiasts Ditch Youtube för TikTok
– Ny generation av “Bitconnectors” strömmar in i SafeMoon trots varningar

– Penny Altcoins-rally medan TikTokers & Co åker på en pumpning
– Sydkoreas Crypto-bedragare som riktar sig till människor i 50- och 60-talen

– Japanska Lonely Hearts varnade för att akta dejtingsapp Crypto Scammers
– Varningar som krypto, Digital Yuan-bedragare löper vild i Kina

Source link