The Big Tesla Short, Copper samlar in USD 50 miljoner, Gemini’s Waitlist + Fler nyheter

Av | maj 18, 2021


The Big Tesla Short, Copper samlar in USD 50 miljoner, Gemini's Waitlist + More News 101
Källa: Adobe / Diverse fotografier

Få din dagliga, bitstora sammandrag av kryptoasset och blockchain-relaterade nyheter – undersök berättelserna som flyger under radarn av dagens kryptonyheter.
___

Investeringar nyheter

 • Michael Burry, den amerikanska häckchefen som berömt gjorde några 100 miljoner dollar för sig själv genom att spekulera i den ekonomiska krisen 2008, har en kort position värt 534 miljoner dollar mot elbilstillverkaren Tesla (TSLA), visar en lagstadgad ansökan. Som rapporterat investerade Tesla 1,5 miljarder USD i bitcoin (BTC) och sålde 10% av sina BTC-innehav under första kvartalet i år.
  TSLA-prisdiagram:

  The Big Tesla Short, Copper insamlar 50 miljoner USD, Gemini's Waitlist + More News 102
  Källa: nasdaq.com
 • Koppar, den Londonbaserade leverantören av digital infrastruktur, sa att den samlade in 50 miljoner USD i en serie B-finansieringsrunda. Investeringsrundan leds av ledande B2B-programvaruinvesterare Dawn Capital och Target Global, som ledde Coppers serie A-runda (10 miljoner USD) i februari 2020. Företaget sa att det kommer att använda medlen för att bredda sitt internationella fotavtryck, särskilt i USA och Asien, med planer på att öppna minst två nya regionala kontor.
 • Utfärdare av investeringsprodukter baserade på digitala tillgångar, Valor Structured Products Inc., har meddelat lanseringen av sin Cardano (ADA) börshandlade produkt (ETP), medan en Polkadot (DOT) ETP förväntas börja handlas senare denna månad. Tillgångarna kommer att handlas på Nordisk tillväxtmarknad (NGM) börsen.

Utbyter nyheter

 • Gemini sa att mer än 250 000 personer har gått med i Gemini Credit Card-väntelistan för tidig tillgång till sitt kreditkort som låter användare “tjäna upp till 3% tillbaka i bitcoin eller andra kryptovalutor på de dollar du spenderar.”
 • Coinbase har meddelat sin avsikt att erbjuda Convertible Senior Notes (CSN) till ett värde av 1,25 miljarder USD i ett privat erbjudande för utvalda investerare. Coinbase sa att man avser att använda nettointäkterna från erbjudandet för allmänna företagsändamål, som kan inkludera rörelsekapital och investeringar, och att betala kostnaden för de begränsade samtalstransaktionerna.
 • Omloppsbana sa att den kommer att lansera ethereum (ETH) terminskontrakt den 20 maj. Den tidigare tillkännagivna Bybit Cloud Mining, en mining-as-a-service (MaaS) -produkt som ger användarna tillgång till ETH-gruvdrift från 100 USD, bör fortsätta 24 maj.

Regulationsnyheter

 • Amerikanska kongressledamoten Tom Emmer införde Safe Harbor for Taxpayers with Forked Assets Act, som, om den godkänns, skulle förbjuda påföljder mot skattebetalare som försökte rapportera vissa vinster eller förluster på “Forked Assets” fram till US Internal Revenue Service ger tillräcklig vägledning om hur man gör det.

Gruvnyheter

 • Graystone Company sa att det har börjat förvärva Bitcoin-gruvkapacitet för sina Bitcoin Mining Operations. Företaget förvärvade 1 000 Terrahash (TH / s). Detta är det första förvärvet mot företagets mål att förvärva 50 000 TH / s 2021 och 100 000 TH / s 2022.
 • Nvidia sa att de minskar hashfrekvensen för nyligen tillverkade GeForce RTX 3080-, 3070- och 3060 Ti-grafikkort så att de är mindre önskvärda för kryptogruvar.

Brottsnyheter

 • Blockchain-analysföretag Elliptisk har funnit att den så kallade Mörk sida ransomware-gänget har utpressat mer än 90 miljoner USD i BTC i 75 betalningar från 47 offer, inklusive Kolonial rörledning.

NFTs nyheter

 • Lettlandsbaserat icke-fungibelt tokenprojekt (NFT) KIWIE 1001 organiserar ett NFT-showroom för digitala artister för att visa upp sitt arbete i ett galleri i Riga. Vem som helst kan skicka in sin konst, för att rösta på av KIWIE 1001-communityn, och vinnarna presenteras i utställningsrummet när den öppnas i juni.
 • Neal Adams, konstnären som är mest känd för att skapa den moderna Batman, samarbetar med spelföretaget Vorto Gaming på en exklusiv serietidning och NFT-samling. “Seriefans och spelare som vill få tillgång till tillgångarna kommer att behöva anmäla sig till Hash Rush play-testfasen – som nu accepterar registranter – där serietidningen kommer att vara tillgänglig för köp via ett begränsat antal NFT,” sa de i ett tillkännagivande.

Stablecoins nyheter

Karriär nyheter

 • Tillverkare av hårdvaruplånbok Huvudbok sa att Iqbal V. Gandham, tidigare eToro Verkställande direktör, började på företaget som vice vd för betalningar och transaktioner. Charles Hamel ansluter sig till Ledger som Vice President of Product. Senast fungerade Hamel som produktchef på Opera. I ett e-postmeddelande sade Ledger också att dess intäkter ökade “med över 500%” under första kvartalet i år. Företaget lämnade inga ytterligare detaljer.Source link