Tesla skickar Bullish Bitcoin Signal till globala företag

Av | april 27, 2021


Tesla skickar Bullish Bitcoin Signal till globala företag 101
Källa: Adobe / asiraj

Den bitcoin (BTC) -könade biltillverkningsjätten Tesla har skickat en haussignal till det globala näringslivet, med dess finansdirektör Zachary Kirkhorn som hävdar att BTC har “långsiktig” värde och kan användas för att lösa likviditetsproblem i kontanter.

I ett resultatanrop till investerare som rapporterade om FY2021-resultatet för första kvartalet bekräftade Tesla att förra månaden sålde 10% av de BTC-innehav de hade köpt i början av året. Men biltillverkaren motiverade försäljningen och hävdade att företaget vill använda BTC för att öka sin likviditet när det behövs.

Kirkhorn, aka Master of Coin, uttalade,

”Ur ett företags finansperspektiv har vi varit ganska nöjda med hur mycket likviditet det finns på bitcoinmarknaden. Vår förmåga att bygga vår första position hände mycket snabbt. När vi [made] försäljningen i mars kunde vi också genomföra det mycket snabbt. När vi tänker på global likviditet för verksamheten och riskhantering är det extremt viktigt för oss att kunna få kontanter in och ut från marknaderna. ”

Ekonomichefen förklarade också att Teslas och dess VD Elon Musks motiverade att plundra in på BTC-marknaden tidigare i år delvis baserades på företagets likviditetsstrategier.

Han förklarade,

”Elon och jag letade efter en plats att lagra kontanter som inte användes omedelbart [to] försök att få en viss avkastning på detta men också bevara likviditeten. […] Att få tillgång till våra pengar mycket snabbt är super viktigt för oss just nu. Och det finns inte många traditionella möjligheter att göra detta […] att vi kunde få bra feedback på, särskilt med avkastningen så låg och utan att ta ytterligare risker eller offra likviditeten. ”

Men bitcoin, sade han, har “visat sig vara ett bra ställe att placera några av våra kontanter som inte omedelbart används” för det han kallade “daglig verksamhet” eller “kanske inte behövs förrän i slutet av året.” Under tiden, sade finansdirektören, kunde Telsa hoppas att “få lite avkastning” på sin investering.

På sociala medier uttryckte vissa kryptoskeptiker otrohet vid försäljningen, dock med David Portnoy, grundaren av den populära Barstolsporter blogg i huvudsak anklagande Mysk av ett pump-och-dump-drag.

Men Musk var snabb att motbevisa anklagelsen och hävdade att Portnoy (som har en historia av trolling av kryptoförespråkare och personligheter som Winklevoss tvillingar) hade missförstått situationen.

Tesla supremo twittrade:

”Jag har inte sålt någon av mina bitcoin. Tesla sålde 10% av sina innehav i huvudsak för att bevisa likviditeten i bitcoin som ett alternativ till att hålla kontanter på [its] balansräkning.”

Tillbaka på samtalet sa Tesla CFO att en “viktig punkt” om hans företags “erfarenheter i det digitala valutarummet” var att “det finns många skäl att vara optimistiska här.” Han tillade att Tesla “verkligen” tittade på marknaderna “mycket noga” och skulle fortsätta att “se hur marknaden utvecklas” och “lyssna på vad våra kunder säger” om BTC.

Han avslutade,

”Vi tror långsiktigt på bitcoin-värdet. Så det är vår avsikt att hålla vad vi har på lång sikt och fortsätta att samla bitcoin från transaktioner från våra kunder när de köper fordon. ”

I sin Q1-rapport skrev Telsa att dess likvida medel vid kvartalets slut hade ”minskat till 17,1 miljarder USD under första kvartalet, ett faktum som” huvudsakligen drivits av ett nettokassaflöde på 1,2 miljarder USD vid köp av bitcoin, återbetalningar av nettoskulder och finansiella leasingavtal på 1,2 miljarder USD, “och att detta” delvis motverkats av ett fritt kassaflöde på 293 miljoner USD. “

BTC-priserna i mars steg till knappt 60 000 USD under större delen av månaden – vid tidpunkten för Tesla-tillkännagivandet i början av februari var bitcoin värt under 39 000 USD.

08:39 UTC handlar BTC till 54 677 USD och ökar med 3,5% på en dag, vilket minskar sina veckoförluster till mindre än 2%.
___

Reaktioner:

__

__

__

__

___
Läs mer:
Institutioner och detaljhandel konkurrerar om Bitcoin – vars händer är starkare?
– Tesla-utvecklare hjälper till att korrigera fel i Bitcoin Pay-programvara med öppen källkod
– Potentiella köpare delade på visdom att spendera Bitcoin på en Tesla
– Bitcoin Snowball förväntas träffa fler institutioner 2021
– Crypto 2021: Institutioner föredrar Bitcoin, detaljhandel öppen för Altcoins
– ‘Time to Get Educated’: Morgan Stanley ger BTC-medel till rika kunder
– Nästa 2-3 år borde vara en vändpunkt för Bitcoin – Deutsche Bank
– 1 400+ företag flockar för att lära sig mer om Bitcoin, men ‘Det finns ingen spelbok’
– Inflationen är här och Bitcoin kommer att träffa 115 000 USD ‘Ahead of Target’ – Pantera
– Ruffer avslöjar varför de hällde 550 miljoner GBP i ‘icke-sensuell’ ‘Beast’ Bitcoin
– Norwegian Giant Aker Goes Bitcoin, försvarar BTC Mining, Eyes Micropayments

Source link