Tecken på en Crypto Regulatory Climbdown från Sydkoreas härskande parti

Av | juli 28, 2021


Tecken på en Crypto Regulatory Climbdown från Sydkoreas härskande parti 101
Källa: Adobe / weyo

Sydkoreanska styrande partiets kryptotaskgrupp har träffat ett antal större inhemska kryptoutbyten – en indikation på att det kan råda regeringen att revidera eller till och med mildra sin hårda politik för reglering.

Som rapporterats är nästa sydkoreanska presidentval planerad att äga rum den 9 mars nästa år, men opinionsundersökningar har visat att det regerande partiet, Demokratiska partiet, mycket väl kan stirra ner i nederlaget med stora siffror från oppositionspartiet. få stöd. Den före detta demokratiska partiet utnämnda åklagaren-generalen Yoon Seok-youl, som står på en oberoende plattform, är en annan frontlöpare.

Och med att primärer kommer att äga rum i september, är demokratiska ledare oroliga för att partiets kärnstöd – yngre sydkoreaner – börjar bli apatisk. En anledning till detta är det stora ogillandet av vad som av många betraktas som Seouls kraftiga regleringsmetod för kryptoindustrin. Väljarna kan bli alienerade av det faktum att kryptohandelsvinster kommer att beskattas med en fast ränta på 20% från nästa år, med en hel rad regler som kommer för kryptobörser.

Partiets arbetsgrupp har uppenbarligen försökt ta itu med detta och snarare än att följa samma typ av top-down-strategi som regelverket Financial Services Commission, tar en mer försonlig hållning.

Per SBS och Newsis, arbetsgruppen, som består av huvudsakligen ledande parlamentsledamöter, träffade cheferna för nio ledande utbyten, inklusive de ”stora fyra” Korbit, Bithumb, Coinone och den Upbit operatör Dunamu.

Mötet hölls på byråns kontor Koreas värdepappersförvar i Seouls Yeouido-distrikt.

Arbetsgruppens chef, Yoo Dong-soo, citerades som om att handlingar skulle kunna “ändras”, men att det var “viktigast att inkludera industrins röster” i överläggningar.

Yoo bad också börser att låta arbetsgruppen veta vad de skulle vilja se inkluderade i “virtuella tillgångar-relaterade lagar” för att ge “kundskydd” och “självreglering.” Han bad utbytescheferna att berätta för arbetsgruppen “uppriktigt sagt vad du vill att vi ska göra” och lovar att lägga fram lagstiftning som återspeglar deras åsikter.

Tidigare denna månad talade arbetsgruppen om behovet av att “institutionalisera” kryptosektorn.
___
Läs mer:
– Ledare i Frankrike, USA: s uppmaning till krypto-reglering ‘Innan det är för sent’
Odds-on borgmästarens favorit kommer att göra NYC ‘Bitcoin Center,’ Issues Miami Warning

– Sydkoreas härskande parti, tillsynsmyndigheter vid oddsen över kryptopolitiken
– Unga och arga väljare varnar politiker för Crypto CrackdownSource link