TechCrunch grundare för att sälja sin Crypto-Buyed Kiev Flat – som en NFT

Av | maj 28, 2021


TechCrunch grundare att sälja sin Crypto-Buyed Kiev Flat - som en NFT 101
Källa: AdobeStock / Julien Tromeur

En lägenhet i Kiev, Ukraina, som en gång såldes för krypto är inställd på att gå under hammaren igen – men den här gången kommer den att säljas på en icke-fungibel token (NFT) auktion.

Enligt ett tillkännagivande från affärens mäklare, den krypto- och blockkedjedrivna fastighetsförsäljningsplattformen Propy, är lägenheten i fråga ingen ringare än fastigheten sankade för 60 000 USD i eter (ETH) redan 2017 av grundaren av TechCrunch Michael Arrington.

ETH 212,5 skulle vara värt cirka 543 000 USD idag.

Arrington använde Propy-plattformen för att slutföra sitt köp 2017, och han är nu inställd på att använda samma leverantör för att ladda fastigheten – i NFT-form – i en auktion som kommer att hållas den 8 juni. Budgivning börjar vid 20 000 USD.

Affären gjorde rubriker över hela världen när den blev den första som genomfördes helt på Ethereum blockchain-nätverket.

Förutom att plocka upp fastighetsrätten för själva fastigheten, beskriven som en “studiolägenhet med ett fullt utrustat kök och ett komplett badrum” i västra Svyatoshino-distriktet i huvudstaden, kan köpare också förvänta sig att få “bilder” av lägenheten, som nu innehåller exklusiva konstverk från den “ledande gatukonst- och väggmålningskonstnären” Chizz.

Den Chizz-skapade konsten pryder nu lägenhetens väggar, men (ja, du gissade det) detta konstverk har också digitaliserats i NFT-form och kommer att utgöra en del av det vinnande budgivarens paket.

Potentiella budgivare kommer att erbjudas chansen att delta i en virtuell turné som kommer att hållas den 7 juni.

Transaktionen kommer att genomföras med ETH på Ethereum blockchain. Köparen måste betala det som Propy kallade ”normala gasavgifter” för att slutföra affären. Om det låter nedslående för vissa, hade Propy dessa ord av lugnande:

“Vi vet [gas fees] är höga, men det är fast egendom och det finns inga extra avgifter för äganderätt som behövs för att du ska betala. ”

____

Läs mer:
– Varför NFT är inte bara för konst och samlarföremål
– NFT-explosionen kommer under de kommande två åren och kommer att skapa jobb, säger insiders

– Spaniens första tokeniserade fastighetsförsäljning för ETH till investerare i tre länder
– Spanska fastighetsexperter: Intresset för Bitcoin-driven husköp ökar

– Blockchain och Crypto Find Roll på italiensk, sydkoreansk fastighetsindustri
– bitFlyer till Pioneer Blockchain-driven Home Rentals-plattformSource link