Tech Titans Kakao, Naver och SK i strid för att testa sydkoreanska CBDC

Av | juli 12, 2021


Tech Titans Kakao, Naver och SK i strid för att testa sydkoreanska CBDC 101
Källa: Adobe / anekoho

Några av Sydkoreas största tech- och telekommunikationsjättar kommer att tilltala det för rätten att styra centralen Bank of Korea (BOK) kommande digitala vinnare.

Per KBS och Chosun har budprocessen blivit en “trevägskamp” mellan sökmotorn och chattappoperatören Naver, chattapptjänsten, bank- och e-handelsföretaget Kakao och telekom tungvikt SK.

BOK har nu avslutat anbudet med konsortier eller solobud som leds av Kakaos blockchain-dotterbolag Mark X, dotterbolaget Naver Line Plus och SK: s SK C&C arm tävlar om BOK: s godkännande.

Chosun tillade det LG CNS, IT-servicearmen för elektronikjätten LG, är medlem i Line Plus-konsortiet.

Samsungegna IT-tjänster och blockchain-dotterbolag, Samsung SDS, enligt uppgift släpptes ur budprocessen.

Både Kakao och LG har skapat digitala won-kompatibla plattformar och verkar angelägna om att börja göra digital valuta-relaterade affärer.

BOK är redo att meddela sitt beslut om vilket bud som ska accepteras före slutet av månaden. Det vinnande konsortiet eller företaget genomför en tiomånaderspilot som börjar i augusti.

BOK vill att operatörer ska testa sin prototyp av centralbankens digitala valuta (CBDC) inom områden som gränsöverskridande överföring, inköp av digitala tillgångar och offlinebetalningar, samt bankinsättningar och e-handelsbetalningar.

Piloten, sade BOK, kommer att delas in i två steg. Den första kontrollerar funktionaliteten hos prototypen digital KRW, medan den andra kommer att ta itu med sekretessrelaterade frågor och eventuella ytterligare användningsfall.

Piloten kommer att avslutas i juni 2022 och har tilldelats en budget på upp till 4,3 miljoner USD.
___
Läs mer:
– CBDC Shilling och Bitcoin Bashing kan nå G20-nivån
– Vissa centralbanker visar intresse för Bitcoin; Inflation Fears Mount

– Tänkare föreslår lansering av en centralamerikansk digital valuta
– Tidigare japansk regleringschef: Digital Yuan-framsteg “svårt att ignorera”Source link