Taleb släpper en smutsig svan på Bitcoin, Bitcoiners var snabba att rengöra den

Av | juni 22, 2021


Taleb släpper en smutsig svan på Bitcoin, Bitcoiners var snabba att rengöra det 101
Källa: Adobe / Juhku

Nassim Nicholas Taleb, en essayist och forskare, känd för sin bok om den extrema effekten av sällsynta och oförutsägbara händelser, Den svarta svanen, släppte en artikel om Bitcoin (BTC), med Bitcoiners som hoppade på vad de ansåg många felaktigheter.

I sitt papper med titeln “Bitcoin, Currency and Bubbles” taleb, som sa 2018 att BTC är en utmärkt idé, uppgav nu att bitcoin, i sin nuvarande version och trots hype, “misslyckades med att tillfredsställa begreppet” valuta utan regering (“det visade sig inte ens vara en valuta alls)”, och tillade vidare att det inte är en kort- eller långsiktig värdeförråd, det kan inte vara en tillförlitlig inflation mot säkring och inte ens “på distans” [constitute] ett svansskyddsfordon för katastrofala episoder. “

Och medan författaren fortsatte sin inte särskilt gynnsamma analys av världens första krypto, fann många att ett antal argument var felaktiga och / eller baserade på felaktigheter.

Att döma efter inlägget delad av crypto podcaster Peter McCormack, Taleb vägrade inte så subtilt att ha en diskussion på hans tidning, eller höra en motsatt åsikt.

Det hindrar dock säkert inte Cryptoverse från att tvätta bort smutsen från den svanen, så att säga.

Daniel Brain, en ledande ingenjör på PayPal Kassa team, publiceras en “kort räknare” för Talebs analys.

Han fokuserade först på punkten “när gruvarbetare är utrotade” och sa att så länge det finns transaktioner och avgifter, kommer gruvarbetarna att göra – en säkerhet som garanteras av Bitcoins blockregler och svårighetsjusteringsmekanism.

Bradley Rettler, biträdande professor i filosofi vid University of Wyoming (USA), vidare argumenterade, att Talebs uttalande här – förutsatt att BTC-värdet kommer att gå till 0 när det inte finns några gruvarbetare, därmed är det noll nu – är en allmän punkt om förväntat värde, inte ett argument mot Bitcoin.

Medan tekniken ersätts med nyare teknik, föreslog Taleb, “föremål som guld och silver har visat sig motståndskraftiga mot utrotning.” Brain hävdar att Taleb utesluter guld från att klassificeras som en “teknik”, och antar att det inte kan ersättas. “Men guld är absolut en monetär teknik”, säger Brain och är inte immun mot att ersättas. Dessutom bygger tekniken alltid på annan teknik.

“Banberoende är ett problem” för bitcoin, skrev Taleb, medan guld inte är vägberoende – vilket Brain finner falskt och utan bevis. Medan varken det sällsynta eller mest stabila ämnet “genom historiens olyckor, tillsammans med en skata-tendens för människor att gravitera mot glänsande metaller, [gold] har verkligen ackumulerat det [store-of-value] status.”

Medan Taleb hävdar att Bitcoin inte fungerar som en inflationssäkring, jämförde den med gettoni, en italiensk telefontecken, sa Rettler att getonni inte kunde vara en inflationssäkring på grund av tekniska framsteg – och att det inte finns något argument för att det kan inte vara en inflationssäkring, eller att det inte kan vara bitcoin.

“Tyvärr verkar det finnas ett värre byråproblem: en samling insiders som håller fast vid vad de tror kommer att vara världens valuta, så andra skulle behöva gå till dem senare för leverans”, skriver Taleb, medan Brain argumenterar för att Bitcoin vilket gör att vem som helst kan ackumulera det är ett rättvisare system än det där regeringarna och härskarna samlar rikedom som samlats genom våld och krig.

Rattler skulle hellre se en hel uppsats tillägnad argumentet att “insiders” innehar majoriteten av BTC.

En annan punkt som Taleb hävdade är att BTC-transaktioner är “betydligt” dyrare än banköverföringar, till exempel eller till och med i andra kryptor, samtidigt som de är “storleksordningen långsammare än vanliga kommersiella system som används av kreditkortsföretag.” Till detta sade Rettler att det inte är sant för ens on-chain transaktioner, med banköverföringar är mycket dyrare. Både Rettler och Brain föreslog att den blotta existensen av Lightning Network upphäver denna punkt.

Till Talebs argument om bitcoins volatilitet sa Brain att detta är en snabbt aktiverande tillgång och att volatiliteten på väg upp kommer med territoriet.

De som vill dölja tillgångar från regeringen via Bitcoins integritet eller anonymitet, enligt Taleb, saknar “ekonomisk krydda”, statistisk förståelse och sunt förnuft. Men per hjärna, “förekomsten av integritet eller anonymitet i Bitcoin-nätverket (bortom pseudonymitet) är inte en tro som innehas av någon seriös förespråkare för Bitcoin.”

Rettler tillade vidare att Bitcoin inte har “konton”, inte heller kan det hackas, inte heller hade det hackats av FBI under Kolonial rörledning som tidigare rapporterats. “Så detta är inte bevis för att Bitcoin inte är en säker tillflyktsort från tyranniska regimer”, skrev Rettler. “Det visar att dessa människor misslyckades med att använda det som sådant.”

Dessutom, “avhandlingen av Bitcoin är just att du inte behöver lita på någon tredje part för att lagra och överföra värde”, säger Brain. “Bitcoin garanterar bara att du äger de mynt du äger, och att dina mynt kommer att skickas till den adress som du tänker skicka dessa mynt till, och till ingen annan.”

“Sammantaget är tidningen en kortfattad diskussion om några av de aspekter av Bitcoin som Taleb finner problematiska,” sa Rettler. “Men argumentet är alldeles för tunt för att motivera den starka slutsatsen.”

Cory Klippsten, VD för SwanBitcoin, beskrev tidningen som “en ingentingburger” som skulle strimlas omedelbart av ett dussin Bitcoiners. Taleb är “mycket smart” skrev Klippsten, men “” intelligens “är inte 1-1 korrelerad med att förstå Bitcoin. Det är ofta ett hinder, om din intelligens sadlar dig med ett enormt ego”, sade VD.

____
Läs mer:
Kina dubblar ner på Crypto FUD genom att återvinna gamla varningar
– ‘Knives Coming Out’ när Cryptoverse svarar på BTC FUD av den amerikanska senatorn

– BTC-Colonial Pipeline FUD ger en lektion om Bitcoin-säkerhet

– Elongate: Market Rereads Bitcoin FUD Playbook & Waits For Next Tweet
– Bitcoin är en ‘Ponzi’ med oändligt utbud – Skeptiker Chime In

Source link