Ta min Fiat men sälj inte min krypto, be miljonärer efter skattebyst

Av | april 23, 2021


Ta min Fiat men sälj inte min krypto, be miljonärer efter skattebyst 101
Källa: Adobe / Lunatictm

Seoul har blivit den senaste sydkoreanska staden som inledde ett angrepp på kryptoskattebedrägerier och beslagtagit kryptotillgångar från 1 566 individer och 676 företag i det högsta skatteområdet – vilket lämnar många högtvinnande kryptoköpare som ber staden att inte sälja sina tokens som de fruktar missar större vinster.

Skatteorganen i Seoul följde efter efter ett antal regioner i landet, inklusive större städer som Daejeon och Gyeongju, liksom provinser som södra Gyeongsang, genomförde liknande drag de senaste veckorna.

Organen hävdar att de har bevis för att bevisa att de högtvinnande individerna och företagen i fråga försökte dölja sina inkomster genom att konvertera kontanter till krypto och inte deklarera dem på skattedeklarationer.

Avgörande verkar dock att nedbrytningen i Seoul har snurrat medel som tillhör ledarna för tre kryptobörser – i ett ytterligare slag mot sektorn.

Staden sa att man hade beslagtagit cirka 22 miljoner USD under räderna, men hoppades fortfarande på att slutföra sonder och fånga krypto från nästan 900 andra.

Staden översvämmades dock av förfrågningar från individerna i fråga, som bad skattemyndigheten att inte sälja sina mynt och istället acceptera kontantbetalningar för de skatter och böter de var skyldiga.

Fakta rapporterade om fallet med chefen för ett sjukhus i det rika Gangnam-distriktet, som befanns ha satt på ett kryptostash på 11,2 miljoner USD. Direktören, sade skatteorganet, var skyldig nästan 1 miljon dollar i skatt, men “hostade” omedelbart hälften av denna siffra kontant och skapade säkerhet för resten – frågade bara att kroppen inte sålde sina tokens för fiat.

Staden hävdade att den nu “kontinuerligt” fick förfrågningar från dem vars symboler den hade tagit för att avstå från att sälja sina mynt – och istället erbjuda kompatibla fiat-betalningar.

Yonhap citerade staden för att säga,

”Vi tror att skattebetalarna förväntar sig att deras kryptovalutor kommer att öka ytterligare på grund av den senaste tidens höjning av priset på kryptovalutor och har bestämt att de kommer att tjäna mer på att betala sina [outstanding] skatter och att ha [their tokens] släppte.”

YTN rapporterade att 19% av de beslagtagna tokens var bitcoin (BTC), följt av 16% XRP och 16% dragonvein (DVC), följt av ethereum (ETH) med 10% och stellar (XMR) med 9%. Blandade altcoins utgjorde 30%.

Det fanns ytterligare elände för landets kryptoinvesterare, med chefen för den högsta finansiella tillsynsmyndigheten Financial Services Commission, Eun Sung-soo, säger till parlamentariker vid nationalförsamlingen att “kryptoassets inte har något inneboende värde” och tillade att de var “mycket spekulativa” former av investeringar.

Eun tillade per EDaily att regeringen var maktlös att skydda kryptoinvesterare eftersom de baserades på ”spekulativa marknader” som hade liten eller ingen form av reglering.

På andra håll har kimchi-premien sjunkit till cirka 3% -5% per Scolkg-data, vilket fortsätter sin nedåtgående trend de senaste dagarna när regeringen försöker pressa bankerna att begränsa överföringar till Kina. Sydkoreanska handlare anses ha utnyttjat prisgapet genom att köpa tokens från Kina för att sälja på inhemska handelsplattformar till priser upp till 18% högre än globala genomsnitt.
_____
Läs mer:
– ‘Killar, lämna in dina kryptoskatter, skattemyndigheten kommer’
– Samla in skatter mer effektivt för att undvika kaos med ”Skuldfällan”, varnar IMF
– Biden ” Tax Plans ” -spekulationer skrämmer kryptospekulanter
– Krypto och skatt 2021: Var redo att betala merSource link