Sydkoreas Shinhan, LG CNS avslöjar CBDC-plattformen

Av | mars 10, 2021


Sydkoreas Shinhan, LG CNS avslöjar CBDC-plattform 101
Källa: Adobe / Aleksandra Sova

Den sydkoreanska affärsbankjätten Shinhan och LG CNS, IT-servicearmen för elektronikkonglomeratet LG, har presenterat sin gemensamma pilotplattform för centralbankens digitala valutor (CBDC).

De två företagen meddelade att de skulle samarbeta på plattformen i slutet av förra året, och företagen verkar angelägna om att slå samman Shinhans bank- och depåexpertis med LG CNS blockchain-teknik. Den senare har arbetat med blockchain-relaterade finansiella lösningar med båda de centrala Bank of Korea (BOK) och Korea Minting and Security Printing Corporation (KOMSCO), som snabbt har vuxit till en av landets största lokala stablecoin-operatörer.

Den nya plattformen, enligt Electronic Times och Joongsokiup News, gör det möjligt för kunder och handlare att göra finansiella transaktioner som betalningar, överföringar och utbyten med sina CBDC-innehav.

Av bilderna som hittills släppts av banken verkar det som om plattformen kanske inte är olik den pilot-CBDC-plånboksgränssnitt som ett antal kinesiska affärsbanker har använt under de senaste digitala yuanpiloterna.

Sydkoreas Shinhan, LG CNS avslöjar CBDC-plattform 102
Källa: Shinhan Bank

BOK har fortfarande ännu inte förbundit sig att utfärda ett CBDC, som de flesta centralbanker i avancerade ekonomier.

Precis som sina motsvarigheter i Japan och mycket av Europa har den sydkoreanska centralbanken dock drivit fram med snabb CBDC-forskning och är nu på väg att utfärda en pilot.

Och det verkar som om Shinhan och LG CNS tror att det nu är en fråga om när, snarare än om, när det gäller digital vinnande utgivning.

BOK har ännu inte kommenterat plattformen, men skulle nästan säkert kräva samarbete från stora affärsbanker som Shinhan om den skulle fortsätta med utgivande och distribution av token.

LG CNS hävdar att det har genomfört fler blockchain-relaterade projekt i landet än någon annan leverantör, och för närvarande tros det arbeta med att integrera ansiktsigenkänning och blockchain-tekniklösningar för autentiserings- och betalningsindustrin.
___
Läs mer:
– Digital Yuan Scammers Gathering Momentum som Token Rollout Nears
– Bank of Japans årslånga digitala yen-pilot börjar denna vår
– Ekonomer: CBDC till ‘Flop’ om de inte är utformade som värdebutiker
– Sydkoreanska centralbanken: Bygg laglig gräns mellan CBDC: er och krypto
– 2021 Trender inom CBDC: Fler piloter, kanske några lanseringar, men inte för detaljhandelnSource link