Sydkoreas regering fortsätter att minska antikrypto-retorik

Av | maj 19, 2021


Sydkoreas regering fortsätter att minska antikrypto-retorik 101
Staty av den liggande Buddha av den Miamsa templet i Naesan-myeon, Buyeo-gun, Sydkorea. Källa: Adobe / Yeongsik Im

Hong Nam-ki, den sydkoreanska vice premiärministern och landets finansminister, har talat om regeringens planer på att skapa fler möjligheter för ungdomar – inklusive på ”inhemska tillgångsmarknader”.

I ett noggrant formulerat uttalande talade Hong, Hankook Ilbo, om “nödvändigheten av att stärka politiken” och “stödet” för “den inhemska tillgångsmarknaden, som ungdomar har ett högt intresse för.” Uttalandet var en kraftig vändning från mycket mer eldig retorik från tidigare i år, när Hong uppmanade investerare att vara “försiktiga” och spränga “överhettade” marknader.

Även om han inte specificerade vilka “tillgångar” han hänvisade till – troligtvis målmedvetet – talade Hong om att skapa en “” stege av ekonomiskt hopp “för unga, potentiellt” sårbara “och frivilliga sydkoreaner, av vilka många är på väg att vända sig om regeringen vid nästa års presidentval i frågan om kryptopolitiken.

Många unga sydkoreanare har vänt sig till krypto på björnmarknaden och hävdar att arbetsmarknaden för akademiker har blivit stillastående och aktiemarknaden har lite värde för lågkapitalinvesterare. Regeringen har också fått skulden för skyhöga fastighetspriser, vilket har lagt fastigheter i många områden utom räckhåll för yngre köpare.

Hongs “ungdomsstege”, sade vice premiärministern, skulle bestå av tre principiella steg, nämligen: “sysselsättning, bostäder och ackumulering av tillgångar.”

Unga sydkoreaner har blivit upprörda av regeringens samtal om ytterligare reglering av kryptosektorn, liksom en kommande 20% schablonskattesats på årliga vinster över 2100 USD.

Oppositionslagarna har glatt hoppat över chansen att anklaga regeringen för att hantera situationen fel, medan höga regeringspartiets tjänstemän har letat efter ett sätt att göra en nedgång.

Hong har tidigare varit uttalad om kryptoreglering, men hans senaste kommentarer tycks antyda att han också är beredd att mildra sin hållning och tillägger att “politik för inhemska tillgångsmarknadsrelaterade, som är av stort intresse för ungdomar” skulle vara föremål för granskning.

Under helgen hölls ett krismöte mellan ledande befattningshavare på premiärministerns kontor för att överväga en rad privata medlemmars räkningar med kryptotema som har lagts fram för landets parlament.

Och med ännu en krypto-tema räkning för privata medlemmar som kommer till nationalförsamlingen, verkar det som beslutsfattarna kommer att ha ännu fler lagförslag att överväga.

EDaily rapporterade att förutom två utkast till lagförslag som lagts fram tidigare denna månad, är den styrande parlamentsledamoten Yang Kyung-sook, en ledamot av parlamentets planerings- och finanskommitté, liksom Kvinnor- och familjekommittén, också på bordet. en ny räkning.

Mediauttaget citerade a Korea Blockchain Association tjänsteman som förutspår att ännu fler “liknande” lagförslag troligen kommer att komma, vilket leder lagstiftare att “diskusera samman” sina räkningar “i framtiden.”
____
Läs mer:
– ‘Crypto Crisis Summit’ i Sydkorea – eftersom inget ministerium vill ta ansvar
– FATF gör små kryptoplattformar lätt byte för stora spelare

– Ripple Execs Blast SEC: s “förvirrande” åtgärder i intervjuer
– DeFi-sektorn kan möta hot från nya EU-kryptobestämmelser – undersökning

– Regulatoriskt kalejdoskop utmanar kryptoindustrin – Crypto.com CCO
– Regulatorer funderar över strategi eftersom Bitcoin & Co är för stora för att ignorera

– Kan du inte slå Crypto Regulators? Utbilda dem
– Task Force to Tell Washington: Ramp Up Crypto Exchange RegulationSource link