Sydkoreas härskande parti, tillsynsmyndigheter på oddsen över kryptopolitiken

Av | april 29, 2021


Sydkoreas härskande parti, tillsynsmyndigheter vid oddsen över kryptopolitiken 101
Källa: Adobe / david_franklin

Sydkoreas finansminister och vice premiärminister har riskerat att åberopa unga väljares vidare krig med en kryptorelaterad tirad – även om det verkar som om inte alla drar i trådarna i regeringen är redo att sjunga från samma psalmblad om denna alltmer splittrande fråga.

Per Yonhap, finanschefen, Hong Nam-ki, insisterade på att regeringen skulle gå vidare med sina kryptoskatteplaner för nästa år, där vinsterna beskattas med en schablonbelopp på 20%. Hong hävdade att polletter som bitcoin (BTC) inte var “monetära eller finansiella tillgångar” och avfärdade tal om en nedgång i frågan.

Han fortsatte också med att kritisera användningen av ordet “kryptovaluta” – fortfarande termen för allmän användning i media och allmänt språk i Sydkorea. Han klagade på att ”de flesta G20 nationer “använder termen” kryptotillgångar (eller virtuella) tillgångar “, eftersom tokens inte var” en ersättning för [fiat] valuta.”

Hongs anmärkningar kommer sannolikt att vara särskilt ovälkomna för 20-39-åringar i landet, som har blivit upprörd av Seouls samtal över en föreslagen krypto-“aggregering”.

Kommentarerna kommer också efter en särskilt väl mottagen varning om farorna med kryptoinvesteringar från ordföranden för det finansiella regelverket Financial Services Commission, Eun Sung-soo.

Eun hade säkerhetskopierat anspråk som tidigare gjorts av regeringschefer och centralen Bank of Korea, klagade på att det inte fanns något ”inneboende” värde på kryptomarknaden. Han varnade också för att de flesta kryptobörser i landet sannolikt skulle stängas i september efter att en frist för nya regler upphör.

Men motreaktionen har varit intensiv. Presidentens webbplats är nu överflödig med framställningar som kräver Euns huvud och en förändring av politiken – särskilt när det gäller skatteplanerna, som ska träda i kraft den 1 januari 2022.

Detta har bekymrat höga personer i det regerande demokratiska partiet, som fruktar en vändning i mars 2022: s allmänna val. Partiet har – fram till nyligen – haft starkt stöd från yngre åldersgrupper. Men frågan om krypto kan undergräva allt detta – med glada oppositionslagstiftare som anklagar president Moon Jae-in och hans administration för att “förråda” yngre människor med sin kryptopolitik.

Oavsett har Moons kandidat till posten som premiärminister, Kim Boo-kyum, beslutat att vada in i debatten och hävdar att det inte finns ”något land som behandlar kryptovaluta som andra finansiella produkter”, och att det skulle vara omöjligt att ”institutionalisera”. tokens. Per Seoul Kyungjae insisterade Kim på att krypto-fiat-transaktioner skulle göras via bankkonton för att ge öppenhet och att alternativen skulle ”ge många offer.”

Men det finns en uppenbar disharmoni mellan tillsynsmyndigheter och regeringen om denna allt mer taggiga fråga.

Donga rapporterade att den finansiella tillsynsmyndighetens ställning och den som fattades av finansministeriet växer längre ifrån varandra. Ministeriet – och andra regeringsorgan som t.ex. Justitieministeriet – vill alltmer ta kontroll över kryptopolitiken, trots att sådana frågor tidigare lämnats till tillsynsmyndigheterna.

De två partierna, hävdade medierna, är nu i strid om definitionerna av kryptos karaktär, en fråga som kan avgöra var pengarna slutligen slutar.

Och det styrande partiet verkar allt annat än enat om sin egen hållning. Donga rapporterade att “röster inifrån Demokratiska partiet” nu “tyder på att beskattningen av virtuell valuta, som kommer att verkställas från januari nästa år, bör avbrytas.”

Demokratiska partiets lagstiftare Yang Hyang-ja, en medlem av Nationalförsamlingens planeringskommitté, tog till Facebook för att bedöma:

“Om [the government] säger att det kommer att påbörja beskattning utan tillräcklig förberedelse, detta kommer bara att utlösa mer förvirring på marknaden. ”

Hon fortsatte också med att tillägga att ”med introduktionen av centralbankens digitala valutor kommer privata kryptovalutor att vara något kontrollerade. Att påskynda lanseringen av en digital vinnare, hävdade Yang, skulle minska volatiliteten och “till och med skydda monetär suveränitet.”

Och andra ledande personer i det regerande partiet gör också ljud som tyder på att de också är beredda att mildra sin hållning till krypto.

SBS rapporterade att Hong Ik-pyo, ordförande för Demokratiska partiets policykommitté, sa vid ett partimöte som hölls i går att krypto kan betraktas som ett “nytt investeringsmedel” och tillade att “investerarskydd är mycket viktigt.” Han tillade: “Vi hittar en lösning.”

Han berättade också för en radioshow att även om “spel är olagligt betraktas kryptoasset-investeringar som en ny form av ekonomisk aktivitet.”

Och det demokratiska partiets Han Joon-ho förklarade också, ”I relation till investeringar i [crypto], har vi erkänt [it] som ett nytt investeringsmedel – en lagligt erkänd ekonomisk aktivitet. ”

Seoul-baserade IT-reporter Janet Cho berättade Cryptonews.com,

”Det finns vissa ledande regeringstjänstemän som inte ser vad allt väsen handlar om när det gäller krypto. Men andra ser hur mycket varm potatis det är. Och de är fast beslutna att kasta demografin 20-39 någon form av ben för att dämpa ilsken. ”

___
Läs mer:
– Unga och arga väljare varnar politiker för Crypto Crackdown
– Turkiet förbereder Crypto-regler mitt i “störande” penningflöden
– Ex-US Regulator: Rädslan för reglering som undertrycker krypto har gått bort
– Sydkoreanska tulltjänstemän lovar sin egen “Crypto Crackdown”
– Här är sätt som regeringar kan attackera Bitcoin – och ingen av dem låter heta
– Senaste avsnittet av Indiens Crypto Ban Soap Draws Decidly Mixed Reviews
– Kan du inte slå Crypto Regulators? Utbilda dem
– Regulatorer funderar på strategi eftersom Bitcoin & Co är för stora för att ignoreraSource link