Sydkoreanska tulltjänstemän stänger nätet för ‘Kimchi Premium’ -förbrytare

Av | juli 9, 2021


Sydkoreanska tulltjänstemän stänger nätet för 'Kimchi Premium' -förbrytare 101
Källa: Adobe / nungning20

Sydkoreanska tulltjänstemän säger att de har fångat upp och spårat många olagliga, odeklarerade “kimchi premium” -handlare och transaktioner som skördat vinster till ett värde av cirka 4,38 miljoner USD.

Tillbaka i april lovade tulltjänstemännen att genomföra en “misshandel” mot kimchi premiumhandlare – och nu verkar de ha kommit bra på sina löften. Per NoCut News hävdade talesmän från tulltjänsten att de hade hittat 33 misstänkta brottslingar som de hävdar har brutit mot landets valutatransaktionslag. Den har skickat 14 av dessa ärenden till åklagarmyndigheter och lämnat ut 15 andra böter på upp till 1,4 miljoner USD för ”oaktsamhet”. De återstående fyra fallen är fortfarande under utredning.

Kimchi-premien är ett fenomen där ökade handelsvolymer och efterfrågan på kryptotillgångar ibland stiger över det globala genomsnittet på internationella handelsplattformar, vilket innebär att köpa bitcoin (BTC) för USD till exempel är dyrare på en sydkoreansk plattform som Bithumb än på ett internationellt utbyte som Binance.

År 2017 betalade sydkoreanska köpare regelbundet 20% mer för sina tokens än de som finns någon annanstans i världen. Detta fenomen gjorde en relativt kort comeback tidigare i år när skyhöjande priser skickade efterfrågan genom taket i Sydkorea. Och vissa handlare försökte dra nytta av att köpa BTC på utomeuropeiska platser som Kina och sedan sälja sina innehav för fiat på sydkoreanska plattformar till priser upp till 8% -14% högre än det globala genomsnittet.

Den sydkoreanska regeringen försökte utplåna denna praxis genom att be inhemska banker att begränsa överföringar till Kina. Men det verkar som om vissa försökte göra kimchi premiumhandel till en heltidspengare.

Tullens talesmän hävdade att gruppen inkluderade både institutionella handlare och universitetsstudenter som hade skickat stora mängder pengar utomlands förklädda som affärsutgifter eller medel för att betala för sina studier utomlands.

Medieuttaget gav exemplet på en universitetsstudent som tulltjänstemän hävdar att de hade öppnat flera utländska bankkonton i deras namn. Denna student fortsatte sedan att överföra fiat till ett värde av nästan 35 miljoner dollar från Sydkorea i 851 separata fall under en 18-månadersperiod från mars 2018, varje gång han hävdade att medlen var “studie- och levnadskostnader.” I båda fallen använde studenten dock pengarna för att köpa namngivna kryptoassets, som sedan överfördes till en börs och såldes för en vinst på över USD 1,7 miljoner.

Under 2017-2018 drog en kontorsarbetare under tiden fiat från bankomater vid tusentals tillfällen och reste sedan utomlands i 29 fall för att köpa BTC och andra tokens. Denna person fortsatte också med att sälja tokens på en inhemsk handelsplattform och skörde 1,3 miljoner USD i vinst som ett resultat. Arbetaren beordrades att betala böter till ett värde av 1,1 miljoner USD.

Per Skolkg-data är premien fortfarande kvar – BTC och de flesta större altcoins handlas för närvarande för cirka 3,5% högre priser på sydkoreanska plattformar än på decentraliserade plattformar eller de som är baserade i andra länder.
___
Läs mer:
– Den nya verklighets-TV-serien följer Crypto-investerares förmögenheter
– Koreansk tjänsteman belönar skattemannen som hittade 32 miljoner USD i dold krypto
– Crypto Moms tar nu Bitcoin-köptips från sina barnSource link