Sydkoreanska tulltjänstemän lovar sin egen “Crypto Crackdown”

Av | april 22, 2021


Sydkoreanska tulltjänstemän lovar sin egen 'Crypto Crackdown' 101
Källa: Adobe / PRANGKUL

Sydkoreanska tullmyndigheter har lagt sina röster till kören av offentliga tjänstemän som lovar att “klämma ner” på illegala kryptotransaktioner – särskilt de som involverar utländska överföringar och opportunistiska handlare som vill dra nytta av kimchi-premien.

I en rapport från Hankook Ilbo, Koreas tulltjänst citerades att det skulle öka “övervakningen av handelsfinansieringsrelaterade brott och valutatransaktioner som använder kryptotillgångar.”

En talesman tillade också att ”kryptoassets kan användas för ekonomiska brott som att stjäla tillgångar, förkläder [illicit] transaktioner som handelstransaktioner eller penningtvätt. ” Koreas tulltjänst sa att det skulle vara att “övervaka dessa trender” och om de hittade bevis för felaktigheter skulle “inleda utredningar.”

Tulltjänsten tillade att dess egna “övervakningsinsatser” för “kryptotransaktioner” skulle vara oberoende av regeringens nyligen aviserade “gemensamma aggregering.”

Talsmannen drog slutsatsen att “olagliga kryptoasset-transaktioner” skulle “vara en förlängning av” tjänstens “övervakningsoperationer för” handelsrelaterade finansiella brott och olagliga valutatransaktioner. “

Som rapporterat är kimchi-premien ett fenomen där efterfrågan på tokens som bitcoin (BTC) och större altcoins är så hög i Sydkorea att priserna pressas upp över det globala genomsnittet. Vissa har försökt utnyttja detta genom att köpa tokens från utländska säljare – främst receptfria leverantörer i Kina – och sedan sälja mynt på inhemska börser.

Regeringen har redan börjat luta sig mot banker och ber dem att begränsa “misstänkta” utseende till Kina – med en stor kommersiell bank, Woori, redan faller i linje.

Under tidigare veckor har kimchi-premien stigit upp till 18% -markeringen, men data från Scolkg i skrivande stund indikerade att den har krympt tillbaka till cirka 8% -nivån – vilket innebär att priset på BTC 1 är cirka 4480 USD mer dyra på den inhemska marknadsledande börsen Upbit än token skulle kosta på Binances globala plattform.
____

Läs mer:
– ‘Intense Crackdown’ fram till slutet av juni när Seoul bekämpar Crypto Fraudsters
– S koreanska parlamentsledamöter försöker förbjuda kryptofeloner från att återvända till industrin
– Sydkoreanska staden går i krig med skatteflyktare, kommer att ta till sig deras krypto
– Judge Hands Convicted Crypto Tax Evader 3-Year Suspended Jail MeningSource link