Sydkoreanska tillsynsmyndigheter säger till sin personal: ‘Håll dig borta från Crypto’

Av | april 28, 2021


Sydkoreanska tillsynsmyndigheter säger till sin personal: 'Håll dig borta från Crypto' 101
Källa: Adobe / charnsitr

Ett antal sydkoreanska tjänstemän kan hindras från att göra kryptoinvesteringar med ett förbud mot tokenrelaterade aktiviteter för dem som arbetar för finansiella tillsynsorgan.

I en rapport från TV-nätverket SBS uppgav en journalist att anställda i de främsta finansiella tillsynsmyndigheterna Financial Services Commission (FSC) och Finansiell tillsyn (FSS) är “kända för att investera” på kryptomarknaden, vilket leder till att de finansiella myndigheterna “slå ner” på praxis – oroade över att intressekonflikter kan uppstå.

FSS och FSC har enligt uppmaningar berättat för sina anställda som arbetar i avdelningar som hanterar kryptoreglering att rapportera alla innehav de har i bitcoin (BTC) och andra kryptoassets senast den 7 maj och att avstå från att göra ytterligare investeringar i tokens. .

Tillsynsmyndigheterna har tidigare varit utsatta för kryptorelaterade aktiviteter, med minst ett ärende som involverade en anställd som sålde sina kryptobestånd före tillkännagivandet av regleringsändring som fick skulden för en marknadsnedgång 2017.

En FSC-revisor sa till nätverket att åtgärden var utformad för att “förhindra intressekonflikter” och tillade att alla anställda vid “avdelningar som ansvarar för [crypto] “skulle” vara “förbjudet” att “hålla eller handla” även om de personligen inte hade några direkta kontakter med kryptorelaterade frågor.

Anställda med krypto-affärsrelaterade förbindelser uppmanades också att rapportera dessa frågor till revisorerna och varnades att inte “använda informationen de lär sig när de utför offentliga angelägenheter för investeringsändamål.”

Underlåtenhet att följa de nya reglerna, tillade tillsynsmyndigheterna, kan leda till att anställda avslutas.

FSC har varit föremål för intensiv kritik under de senaste dagarna, med huvudet som gör det som har upplevts som brännande och nedlåtande kommentarer om statusen för krypto, handelsplattformar och “äldres” skyldigheter att hålla yngre kryptointresserade investerare på den raka och smala.
____
Läs mer:
– Unga och arga väljare varnar politiker för Crypto Crackdown
– Turkiet förbereder Crypto-regler mitt i “störande” penningflöden
– Kan du inte slå Crypto Regulators? Utbilda dem
– Regulatorer funderar på strategi eftersom Bitcoin & Co är för stora för att ignoreraSource link