Sydkoreanska techjättar kan dra nytta av ‘Rising Crypto Pay Demand’

Av | mars 30, 2021


Sydkoreanska techjättar kan dra nytta av 'Rising Crypto Pay Demand' 101
Källa: Adobe / PRANGKUL

En ny rapport har föreslagit att Sydkoreas två största internetfokuserade tekniska titaner, Kakao och Naver, kan vara väl redo att ta nästa steg i kryptolön och kryptoutbytesrelaterad affärsutvidgning.

Båda har redan placerat en fot fast i dörren till krypto, men tar fortfarande försiktiga babysteg snarare än att rusa i huvudet.

Kakao, operatören av KakaoTalk chat-appen och ett antal betalnings- och finansiella tjänster, har lanserat ett blockchain-dotterbolag som heter Mark X, liksom Klaytn blockchain-protokollet, klay cryptoasset och Klip crypto plånboken, som är länkad till KakaoTalk-gränssnittet.

Det var också en av de första investerarna i Upbit kryptoutbyte.

Naver är under tiden delägare och grundare av den rivaliserande chattappen Linje. Även om Line har haft begränsad marknadspenetration i Sydkorea, har det varit en brusande framgång i Japan, där det är den mest använda meddelandetjänsten i landet.

Och per EDaily kan företagen bli frestade att göra djärvare drag under de kommande veckorna.

Det fullständigt utspädda börsvärdet för klay, per marknadsuppskattningar i skrivande stund, är cirka 33,5 miljarder USD – en siffra som om korrekt skulle motsvara cirka 86% av Kakaos totala börsvärde. Dessutom ökade klay med nästan 4600% på ett år.

Detta kan inspirera Kakao att slå till medan järnet är varmt, med en akademiker som berättar för medierna att kunder i Sydkorea växer alltmer angelägna om lösningar som låter dem spendera sin krypto.

Professor Park Soo-yong från Sogang University citerades som att “efterfrågan på kryptobetalningar från konsumenter ökar. Professorn tillade att “företagens försök att införa kryptovalutaelement i betalningssfären kommer att fortsätta” – och hävdar att de senaste rörelserna som Tesla i USA har uppmuntrat dem.

Ett betalningsföretag som heter Danal har också haft framgång med sin kryptodrivna Paycoin-app, som tillåter kunder att betala i kedjor som Domino’s Pizza, BBQ kyckling, detaljhandelsjätten Kyobo och Golf Zone med krypto. Stora snabbköp och biokedjor kommer också att följa med partnerskapsavtal.

Rapportens författare talade också om möjligheten till ett Line-Naver-samarbete på den sydkoreanska kryptomarknaden, även om Line vägrade att bekräfta eller förneka möjligheten till ett sådant drag och uppgav att det var “för tidigt” att flytta efter en ny krypto- specifik lag utfärdad i landet förra veckan.

Medieuttaget sa emellertid att Naver var “intresserad” av att utforska möjliga affärsvägar såsom lösningar för delning av orderbok för inhemskt kryptoutbyte genom Lines kryptoverksamhet i Japan.
___
Läs mer:
– Chatapp KakaoTalks Crypto-plånbok har nu 0,75 m användare
– Kakao pratar om DeFi, vill bygga ‘Ekosystem för handel med digitala tillgångar’
– Stora sydkoreanska företag som förbereder sig för ‘kryptodriven’ era
– Visa börjar avvecklingstransaktioner i USD-mynt på Ethereum
– Varför denna Bitcoin-Believe Startup satsar på Facebooks Diem iställetSource link