Sydkoreanska staden går i krig med skatteflyktare, kommer att ta till sig deras krypto

Av | april 14, 2021


Sydkoreanska staden går i krig med skatteflyktare, kommer att ta till sig deras Crypto 101
Källa: Adobe / slawavorster

Den sydkoreanska staden Gyeongju, i norra Gyeongsang-provinsen, har meddelat att den kommer att undersöka tiotals möjliga fall av misstänkt skatteflykt för att se om personer med högt skatteband döljer sina pengar i krypto – med symboliska “insamling och beslag” möjliga.

Per Gugkje News har staden meddelat att den har varit i kontakt med ledande inhemska kryptobörser som Bithumb och Upbit för att få information om ett antal invånare som den misstänker för skatterelaterade oegentligheter.

Enligt nya regler som trädde i kraft förra månaden är kryptobörser skyldiga att rapportera om misstänkta transaktioner och måste följa efterlevnadspolicyer som också innehåller överlämnande av uppgifter om sina kunder till skatteorgan.

Med hjälp av dessa uppgifter avser staden att kontrollera om inkomstskatteindivider med högre band som har rapporterat oväntat låga intäkter – och lämnat lägre skattedeklarationer än vanligt – försöker dölja sina medel i kryptobestånd.

Individer som de gör sig skyldiga till att göra det kan få sina plånböcker “beslagtagna” och token “samlade”, stadens myndigheter bekräftas.

Tidigare undersökningar av detta slag har tidigare helt fokuserat på kontanta innehav, bankkonton och materiella tillgångar.

Staden har öronmärkt minst 511 personer för utredning och kommer att kontrollera om de har odeklarerat kryptobestånd. Cirka 68 juridiska personer (icke-mänskliga juridiska personer) kommer också att ställas inför sonder som en del av sekundära utredningar.

Sydkoreas kryptoskattbestämmelser träder inte i kraft förrän 2022, men regeringen har gett skattemyndigheterna befogenhet att straffa skatteflyktare som försöker dölja sina medel med kryptoinvesteringar.

Staden identifierade förra året cirka 19,4 miljoner dollar i skatteskulder och lyckades lyckas ta beslag på cirka 4 miljoner dollar i denna siffra.
_____
Läs mer:
– Samla in skatter mer effektivt för att undvika kaos med ”Skuldfällan”, varnar IMF
– Judge Hands Convicted Crypto Tax Evader 3-Year Suspended Jail Mening
– ‘Killar, lämna in dina kryptoskatter, skattemyndigheten kommer’
– Krypto och skatt 2021: Var redo att betala mer
– Crypto Moms tar nu Bitcoin-köptips från sina barnSource link