Sydkoreanska regeringen har investerat 44,5 miljoner USD i kryptoföretag sedan 2017

Av | maj 6, 2021


Sydkoreanska regeringen har investerat 44,5 miljoner USD i kryptoföretag sedan 2017 101
Källa: Adobe / Henning Marquardt

Oppositionens lagstiftare har inlett en svängande attack mot den sydkoreanska regeringen och anklagar den för hyckleri efter att det visat sig att offentligt ägda företag och myndigheter har investerat sammanlagt 44,5 miljoner USD i kryptorelaterade projekt under de senaste fyra åren.

Uppgifterna sammanställdes av kontoret för oppositionspartiets parlamentsledamot, Yoon Chang-hyun från Folkets maktparti, och rapporterades av Yonhap, där man undersökte investeringar gjorda från januari 2017 till mars i år. Även om vissa av medlen investerades indirekt – till exempel genom att bidra till inkubatorfonder som representerar en rad företag, med kryptorelaterade startups bland deras antal – var den mest aktiva investeraren Ministeriet för små och medelstora företag och nystartade företag.

Ministeriet bidrog med cirka 30,5 miljoner dollar till kryptoföretag, per Yoon-data Nationell pensionsmyndighet stubbar upp över 3 miljoner USD och posttjänsten, Korea Post, som drivs av Ministeriet för vetenskap och IKT, vilket ger ytterligare en finansieringsökning på knappt 0,5 miljoner USD.

Resten stumpades upp av två statligt ägda banker: Industrial Bank of Korea och den Korea Development Bank.

Bland finansieringsinjektionen, visade Yoons data, var ”direkta investeringar” i de inhemska kryptobörsjättarna Bithumb och Upbit.

Ministeriet citerades som att det hade följt “relevanta lagar” med alla sina investeringar och bidrag under den aktuella tidsperioden. Och det tillade att dess bidrag till “moderfonder” lämnade utdelningen till enskilda företag ur sina händer – i stället lade ekonomiska bidrag i händerna på affärsacceleratoroperatörer.

Men det finns tecken på att Folkets maktparti luktar blod i vattnet – och kommer att vägra att låta regeringen riva ut en ilska av ilska känslor från yngre, kryptoklippta sydkoreaner som har blivit upprörd av det regerande demokratiska partiets insisterande på att det att “slå ner” på kryptoindustrin, med skatteåtgärder som kommer från nästa år och ytterligare regler lovade.

Oppositionspartiet har redan bildat en kryptotask – och det verkar som om det kommer att fortsätta att attackera regeringen på vad som blir en alltmer het politisk potatis.

Regeringen har märkt kryptomarknaderna som “överhettade” och “spekulativa”.

Men Yoon attackerade regeringen och sa att den gjorde sig skyldig till “upprepad motsägelse” genom att investera i kryptoföretag samtidigt som kryptot “var en form av” spel “.”

Yoon avslutade:

“Regeringen bör ändra sin inställning till kryptovaluta.”

_____
Läs mer:
– Sydkoreanska bankregler en hot mot ‘Big 4’ kryptobörser
– Sydkoreas härskande parti, tillsynsmyndigheter vid oddsen över kryptopolitiken
– Kan du inte slå Crypto Regulators? Utbilda demSource link