Sydkoreanska politiska tungvikt slår ut mot Gov’t Crypto-politik

Av | maj 15, 2021


Sydkoreanska politiska tungvikt slår ut vid Gov't Crypto Policy 101
Ahn Chul-soo. Källa: En skärmdump, Instagram / ahncheolsoo

Grundaren av ett ledande oppositionsparti, teknikguruen Ahn Chul-soo från programvarugiganten och antivirusleverantören AhnLab, har slagit mot den sydkoreanska regeringens kryptopolitik.

Per Maeil Kyungjae slog Ahn ut mot det regerande demokratiska partiet och regeringens planer på att införa en 20% -avgift på kryptoskattevinster, som kommer att träda i kraft nästa år – och hävdar att Seoul borde öka den skyddsnivå som det ger investerare.

Ahn uppgav,

”Även gangsters som kräver skyddspengar erbjuder någon form av skydd. […] Regeringen är sämre än gangsters i detta avseende. […] Det har försummat kryptosektorn och låtit den bli ett spelhål. ”

Ahn grundade Folkpartiet (inte att förväxla med folkmaktpartiets största oppositionsparti) 2020 och är också en grundpelare i sydkoreansk politik. Han valde att bli president 2011 och 2017 och kämpade för positionen som borgmästare i Seoul 2018 och igen 2021, innan han drog ut för att stödja den ytterst segrande kandidaten, Oh Se-hoon.

Som en del av sin borgmästarkampanj 2021 lovade Ahn att göra ett stort antal blockchain-teknikrelaterade investeringar och har fortfarande inte uteslutit att delta i nästa års presidentval.

Han menade också att krypto skulle beskattas på samma sätt som aktiehandel. Som tidigare rapporterats får inhemska aktiehandlare kompensera sina skatteräkningar i upp till fem år, medan tröskeln för skattebetalningar på aktiehandelsrelaterade vinster är 42 000 USD per år, förutsatt att handlare investerar i KOSDAQ-börsbolag. Kryptotröskeln är dock bara 2100 USD per år. Arg kryptoförespråkare har hävdat att åtgärderna är orättvisa och diskriminerande.

Ahn tillade att regeringen bör tillhandahålla en säkerhet nästa för kryptoinvesterare genom att skapa ett tillståndsbaserat system för kryptobörser, varigenom tillsynsmyndigheter kan kontrollera att handelsplattformar uppfyller stränga kriterier – och tillämpa regler som skyddar investerarnas medel från bedrägeri och hackrelaterat risker.

Ahn är inte den enda politiska tungvikten som pressar regeringen – den främsta oppositionen People Power Party har bildat en “krypto” arbetsgrupp och har anklagat Seoul för att “förråda” nationens ungdom med sina försök att beskatta och reglera kryptosektorn.
___
Läs mer:
– Sydkoreanska parlamentariska rådgivande organ: Skapa en central kryptoregulator
– FATF gör små kryptoplattformar lätt byte för stora spelare

– Ripple Execs Blast SEC: s ‘förvirrande’ åtgärder i intervjuer
– DeFi-sektorn kan möta hot från nya EU-kryptobestämmelser – undersökning

– Regulatoriskt kalejdoskop utmanar kryptoindustrin – Crypto.com CCO
– Regulatorer funderar på strategi eftersom Bitcoin & Co är för stora för att ignorera

– Kan du inte slå Crypto Regulators? Utbilda dem
– Task Force to Tell Washington: Ramp Up Crypto Exchange RegulationSource link