Sydkoreanska Crypto-utbyten möter nya hinder som juridisk deadline vävstolar

Av | februari 20, 2021


Sydkoreanska Crypto-utbyten möter nya hinder när den juridiska deadline väven 101
Källa: Adobe / David Pereiras

Med drygt en månad kvar innan sydkoreanska finansiella tillsynsmyndigheter börjar polisera aktiviteterna i landets kryptobörser har ett tillsynsorgan avslöjat detaljer om hur det kommer att begära handelsplattformar för att rapportera misstänkta transaktioner som en del av det som lovar att bli en av de högst granskade industrier i landet.

Enligt rapporter från Electronic Times och Yonhap News kommer det senaste partiet av lagstadgade krav från Financial Services Commission‘s Enhet för finansiell underrättelse (FIU), det organ som handlar om penningtvätt / bekämpning av finansiering av terrorism (AML / CFT) -relaterade frågor i Sydkorea.

FIU sa att det kommer att kräva utbyten för att flagga och informera om eventuella ovanliga transaktioner på sina plattformar inom tre arbetsdagar. Det specificerade också att alla rapporter måste ange transaktionsvärden i fiat (KRW). Och tillsynsmyndigheten bekräftade att alla sekretessmynt ska tas bort från börser, en åtgärd som den först meddelade i november förra året.

FIU kommer att ha det sista ordet om hur börserna poliseras och har utfärdat en handbok för företag som vill fortsätta handla efter landets första kryptospecifika lag utfärdar nästa månad. För att kunna handla måste plattformar skaffa en licens.

För att göra det måste de förse FIU med bevis för att de har erhållit certifiering av informationsskyddssystem, har autentiserade bankkontrakt med inhemska banker på plats och bevisar att de har kvalificerad personal i viktiga beslutsfattande och säkerhetsrelaterade roller.

Utbyten kommer att ha till och med den 24 september att skicka in nödvändiga dokument till FIU, som sedan har befogenhet att med våld stänga, granska eller genomföra stickprovskontroller av plattformsoperatörer som inte uppfyller kraven.
___

Läs mer:
– Bankkontodata kan indikera en ökning av den sydkoreanska kryptoverksamheten
– Crypto-utbyten för att spendera 2021 med fokus på DeFi, UX och nya tjänster
– Decentraliserade utbyten kommer att påskyndas 2021
– ‘Överreglering’ kan Scupper Sydkoreas Fledgling Crypto Sector
– Bithumb Boss: Endast 4-7 koreanska Crypto-utbyten kommer att överleva regler
Kan du inte slå Crypto Regulators? Utbilda demSource link