Sydkoreanska Crypto Grannies and Grandpas Shoot for the Moon

Av | april 22, 2021


Sydkoreanska Crypto Grannies and Grandpas Shoot for the Moon 101
Källa: Adobe / Qwenergy

Är crypto uteslutande ett ungt spel? Det verkar inte i Sydkorea där – förutom kryptomödrar, av vilka några inte är rädda för att be sina barn om handelstips, börjar kryptomormor och morfar att engagera sig på bitcoin (BTC) och altcoin-marknaderna.

Sydkorea Crypto Fever 2.0 verkar vara i full gång, och en mängd demografiska data för perioden januari till mars 2021 från de fyra största kryptohandelsplattformarna i landet ger en intressant läsning. Statistiken, som rapporterats i detalj av Segye Ilbo, avslöjar att sex av tio nya kryptobörsekunder är i åldern 20-39, med 33% av nya investerare i åldern 20-29.

Siffrorna avslöjade dock också att nästan 6 000 nya investerare under samma period var 70 år och äldre. Och dessa nya kryptopensionärer verkar ganska aktiva på marknaderna: De genomförde totalt 773 179 transaktioner under de första tre månaderna av året.

Totalt finns 13 054 sydkoreanska kunder Upbit, Bithumb, Korbit och Coinone som är 70 år och äldre – och de genomförde nästan 2,7 miljoner kryptotransaktioner i januari-mars i år. Även om deras antal är dvärgat av mängden tjugo och trettiomånaderna på marknaden, verkar det som att när det gäller krypto kan man aldrig bli för gammal – åtminstone inte i Sydkorea.

Cryptonews.com nådde ut några sydkoreanska septuagenarians för att mäta stämningen. Här är vad de hade att säga om sina kolleger, nyligen kryptointresserade pensionärer.

Jo Do-heon, 75, en tidigare arkitekt och företagare och bosatt i Seoul, uttryckte otrohet och sa:

”Jag tror inte att många människor över 70 år handlar med bitcoin och vad inte. Denna statistik måste vara fel. Ju äldre människor blir desto mer riskavvikande blir de. Det är en mycket volatil marknad, och de flesta i min ålder föredrar stabilitet. ”

Jeon Kyung-ja, en 70-årig hemmafru i Suwon, sa att kryptoappar kan ha blivit en lekplats för de rika och säger:

”De flesta i min ålder har inte pengar att spendera på kryptoinvesteringar. Jag skulle också vilja. Jag skulle gärna investera i bitcoin om jag hade reservkapitalet. Det är mest rikare människor med extra pengar att spela med som gör kryptoinvesteringar i min ålder. ”

Lee Kang-sook är också 70 och bosatt i Suwon och en pensionerad fd matematiklärare. Han sa,

”Vanliga människor i min ålder saknar datorkunskaper för att kunna investera i bitcoin och andra mynt. Vi vet mestadels inte var vi ska börja. Jag kan bara anta att de människor som investerar i [cryptoassets] i Sydkorea, 70 år och äldre, är pensionerade tidigare tjänstemän med avancerad teknikkunskap eller andra människor från den typen av sektor. ”

____
Läs mer:
– Samsung, Shinhan Card Workers slutar jobb efter att ha gjort Crypto Fortunes ‘
– Besatta amatörkryptohandlare är ‘oproportionerligt likviderade’
– ‘Alarm’ ringer som kryptohandel överträffar aktiemarknaden i Sydkorea
– Fler s koreanska utbyteskunder i nervös jakt för deras krypto
– Crypto Moms tar nu Bitcoin-köptips från sina barn
– Försäljnings- och inkomstraket vid Sydkoreas största kryptobörser
– Japanska regulatorn varnar tonåringar som snart kan köpa kryptoSource link