Sydkoreanska bankregler är en hot mot “Big 4” -kryptobörser

Av | maj 4, 2021


Sydkoreanska bankföreskrifter är en hot mot 'Big 4' kryptobörser 101
Källa: iStock / TwilightShow

Sydkoreas nyligen införda anti-penningtvätt (AML) och bankförordningar orsakar spänningar som enligt uppgift har lämnat även de fyra stora inhemska kryptobörserna för att frukta för deras framtid.

De nya reglerna, som tvingar kryptobörser för att säkerställa att alla deras kunder använder riktiga namn- och personnummer-autentiserade bankkonton på inhemska affärsbanker trädde i kraft i slutet av april. De kommer att bli obligatoriska efter att en sexmånadersperiod slutar i september.

För närvarande är bara de fyra stora – Bithumb, Upbit, Korbit och Coinone – ha bankkontrakt med riktiga namn på plats, med en liten grupp av rivaliserande börser som desperat klättrar för att få sina egna kontrakt sorterade innan tidsfristen i september. De återstående 100-200 mindre börserna förväntas stängas, med försvinnande små förhoppningar om att säkra bankaffärer i tid.

Enligt Yonhap och Chosun växer dock bankerna allt mer skeptiska till hela processen. AML-reglerna, rapporterade medierna, har lagt på bankerna för att säkerställa att protokoll uppfylls. Och medan kryptorelaterade affärer har ökat, med enorma mängder nya kunder som gått under de senaste månaderna när Crypto Fever 2.0 har konsumerat Sydkorea, är bankerna i en osäker position.

Medierna rapporterar att bankerna är missnöjda med bördan att se till att AML-protokoll uppfylls och anser att det relativt lilla beloppet de får från kryptotransaktioner kanske inte är värt besväret och risken med hela processen. Bankerna är också oroliga över att politiska förändringar kan komma med politiker som pratar vagt om kommande nedslag. Som sådan kan vissa nu börja oroa sig om de alls vill vara involverade i kryptobranschen.

Bankkontrakt löper i sex månader och måste omförhandlas vid utgången. Men även de fyra stora nuvarande bankirerna verkar växa trasiga. Vissa banker kommer sannolikt att öka sin nivå av AML-skydd för att fela sig vid sidan av försiktighet – medan vissa verkar få kalla fötter om hela affären.

Yonhap citerade en namnlös tjänsteman från en av de tre bankerna som för närvarande gör affärer med en av de fyra stora börserna och uppgav att dess AML-avdelning är missnöjd med att arbeta med den “kontroversiella” kryptobörsektorn. Och medan de i banken som arbetar med kryptobörser är angelägna om att “hålla befintliga kunder ur ett försäljningsperspektiv, har situationen orsakat en brist som den övervakande allmänna planeringsavdelningen nu försöker” förena. “

Utbyten är inte full av självförtroende heller. Nyhetsbyrån citerade också en namnlös anställd vid ett av de “fyra stora” börserna om att “det är svårt att förutsäga resultaten [of the banking contract renewal process] eftersom den allmänna opinionen och politiska ståndpunkten om kryptoassets förändras ständigt. Andra kryptobörser är i samma position som oss. ”
___
Läs mer:
– Utbyten öppnar centra för att tillgodose äldre kryptokunder
– Sydkoreas härskande parti, tillsynsmyndigheter vid oddsen över kryptopolitiken

– FATF gör små kryptoplattformar lätt byte för stora spelare
– Ripple Execs Blast SEC: s ‘förvirrande’ åtgärder i intervjuer

– Task Force to Tell Washington: Ramp Up Crypto Exchange Regulation
– Kan du inte slå Crypto Regulators? Utbilda demSource link