Sydkoreanska banker ser Crypto Exchange Commission-avgifterna växer tio gånger

Av | juni 3, 2021


Sydkoreanska banker ser Crypto Exchange Commission-avgifterna växer tiofaldigt 101
Källa: Adobe / Henning Marquardt

Gruppen sydkoreanska affärsbanker som nyligen utesluter att arbeta med inhemska kryptobörser kan tvingas tvinga sina beslut efter siffror för det första kvartalet av räkenskapsåret avslöjade stötfångarprovisionsintäkter för de banker som för närvarande arbetar med handelsplattformar.

Enligt uppgifter som samlats av regeringen för det regerande demokratiska partiets lagstiftare Kim Byung-wook och offentliggjordes i går, har en hel del 57,5 ​​miljarder dollar i form av tokens och fiat gjorts genom banker i form av bankinsättningar och uttag under Q1.

Siffrorna, rapporterade Maeil Kyungjae, visade också att K-Bank, som samarbetar med Upbit utbyte, samlade in coola USD 4,5 miljoner i avgifter under första kvartalet – upp från drygt 500 000 USD under sista kvartalet 2020. Det fanns också stora lönedagar för NongHyup (NH) Bank, som tog upp mer än 1,5 miljoner USD i provisioner från sina partners Bithumb och Coinone. Shinhan, som tjänade bara 14 388 dollar från sitt partnerskap med Korbit under Q4 av FY2020, ackumulerade 130 400 USD i provisioner förra kvartalet.

Även om siffror som dessa fortfarande är en droppe i hinken för sådana som NH och Shinhan Bank, som utgör mindre än 1% av deras totala vinst för kvartalet, är detsamma inte sant för neobank K-Bank, som har sett nytt kontoinnehavarens siffror skyrocketar bortom de vildaste drömmarna de senaste månaderna.

Den senare är enligt uppgift nästan säker på att förnya sitt kontrakt med Upbit senare i sommar – och har lyckats öka sitt antal kontoinnehavare på grund av vad som måste vara ett av de mest lukrativa partnerskap för bank-kryptoutbyte i Asien.

Källor nära den sydkoreanska banksektorn har berättat Cryptonews.com att andra neobanker också har ett öga på sektorn.

Deras antal kan eventuellt inkludera K-Banks största rival, The Kakao-kör neobank Kakao Bank, medan en konventionell rival BNK Busan har också uttryckt intresse.

Emellertid konkurrerar Shinhan och NH Woori, Kookmin (KB) och KEB Hana har uteslutit möjligheten att arbeta med utbyten under överskådlig framtid, eftersom utbyten stryker för att täta affärer innan en tidsfrist som infördes av regeringen den 24 september.

Utbyten som inte säkerställer bankpartnerskap för att tillhandahålla riktiga namn- och personnummer-autentiserade konton innan gränspunkten kommer att beordras att stänga eller drabbas av straffrättslig lagföring.

Kim hävdade att siffrorna pekade på en “exponentiellt ökning” av sektorns storlek och sa:

“[The government] måste snarast skapa en inhemsk kryptoassetsrelaterad rättslig ram för att skydda investerare från [crypto] bedrägeri och hackrelaterad skada. ”

____
Läs mer:
– Paxos, Protego & Anchorage Face ‘Regulatory Volatility’ i USA
– SoftBank gör flera Crypto-rörelser den här månaden

– Citigroup Ready to Go Crypto som Goldman Sachs ‘Wades Deeper into’ Bitcoin
– Brittiska banker blir tuffa för Bitcoin, men AML-regler är det verkliga problemet

– Bank som hade aptit för narkotikapengar har ingen för Bitcoin
– Med banker som vänder sig till Bitcoin, är det äntligen dags att förlänga bankirerna?Source link