Sydkorea Mulls Singapore-stil tillvägagångssätt för Crypto Regulation

Av | juni 22, 2021


Sydkorea Mulls Singapore-stil tillvägagångssätt till Crypto Regulation 101
Singapore. Källa: iStock / tawatchaiprakobkit

Den sydkoreanska finansiella tillsynsmyndigheten ser till Singapore för inspiration eftersom den bildar ny politik för kryptosektorn, vilket väcker förväntan om att det kan se ut att anta ett liknande system.

Singapore är känt för att ha en av de mest progressiva metoderna för kryptoreglering i världen, och dess kryptobörser poliseras av centralbanken och den finansiella tillsynsmyndigheten, Monetära myndigheten i Singapore (MAS).

Ett antal ledande internationella börser har sitt huvudkontor i Singapore, där MAS började kräva anti-penningtvätt (AML) och bekämpa finansiering av terrorism (CFT) protokoll för handelsplattformar 2018. Börser är också skyldiga att ansöka om driftlicenser, flagga misstänkta transaktioner och hålla sina egna medel skilda från sina kunders.

Många av dessa bestämmelser kommer att införas i september i år när sydkoreanska börser kommer att omfattas av det reglerande paraplyet för Financial Services Commission (FSC). Men efter år av förvirring om var exakt pengarna slutar med beslutsfattande i kryptosektorn har FSC nyligen fått nästan fullständig kontroll över branschen.

Som sådan har FSC försökt hitta sina fötter i sektorn de senaste veckorna. Som en del av sitt förarbete har det vid tre tillfällen kallat landets ledande utbyten för personliga samtal och informationsmöten. Och nu kan tillsynsmyndigheten ställas in för att jämföra MAS eftersom den ser ut att finjustera sin verksamhet före september.

Per Newsis, en icke namngiven “nyckelansvarig inom finanssektorn” uppgav att FSC “granskade den singaporianska modellen för licensiering av kryptobörser.” Men rapportens författare tillade att om ett system i MAS-stil skulle antas, skulle tokens själva också bli föremål för lagstadgad granskning – vilket innebär att “80-90% av kryptoassets” skulle behöva tas bort, vilket sannolikt bara lämnar marknadsledande mynt som bitcoin (BTC) och ethereum (ETH) på en ”grön lista”.

Medieföretaget uppgav att FSC ännu inte hade bestämt sig för frågan, med tillsynsmyndigheten som påpekade att den singaporianska modellen var ”bara en av dem” som för närvarande ”övervägs” och att den ”kanske eller inte kan antas. ”

Oavsett är MAS-exemplet enligt uppgift en av dem som granskas noggrant. Och läsare kanske kommer ihåg att den enda stora asiatiska banken som hittills har startat ett kryptobörs, DBS, har gjort det med MAS-godkännande. Å andra sidan varnade MAS förra månaden om att kryptoinvesteringar kanske inte är lämpliga för privatinvesterare.

En senior operatör på en sydkoreansk topp-10 genom kryptobörs av handelsvolym berättade Cryptonews.com det fanns utrymme för viss försiktig positivitet. Tjänstemannen bad att inte bli namngiven och att deras utbytesidentitet skulle hållas hemlig, men tillade:

”Singapore är ett stort kryptohandelscenter, så det ger oss något slags hopp. Å andra sidan är FSC obefintlig och har inte lyft fram vilka aspekter av MAS-reglerna som de studerar eller vill anta. Det är för tidigt för undergång och dysterhet, men lika för tidigt att fira någonting. ”

___
Läs mer:
– ” Förvirring ” som regulatorns chimes i mitt sydkoreanska avnotering
– “Crypto Crisis Summit” i Sydkorea – eftersom inget ministerium vill ta ansvar

– SEC för att ge klarhet om token distribution, kryptobaserade ETP: er – Hester Peirce
– Att lösa dessa 7 utmaningar skulle påskynda antagandet av BitcoinSource link