Storbritanniens FCA riktar sig mot unga Crypto-investerare, DeFi Hacks + fler nyheter

Av | juli 15, 2021


Storbritanniens FCA riktar sig mot unga Crypto-investerare, DeFi Hacks + Fler nyheter 101
Källa: Adobe / Knut

Få din dagliga, bitstora sammandrag av kryptoasset och blockchain-relaterade nyheter – undersök berättelserna som flyger under radarn av dagens kryptonyheter.
____

Investeringsnyheter

 • De UK Financial Conduct Authority (FCA) har skapat en digital marknadsföringskampanj på 11 miljoner GBP (15,3 miljoner USD) för att varna sina yngre medborgare om riskerna med kryptoinvesteringar och att kryptoinvesterare “borde vara beredda att förlora alla sina pengar, enligt ett tal från VD Nikhil Rathi. Han beskrev “en explosion bland yngre människor som spekulerar i kryptovalutor”, med en forskning från 2020 som visar att nästan 2,5 miljoner brittiska medborgare köper krypto. Dessa är vanligtvis unga människor och de från en etnisk minoritet. “Det här är en kategori av konsumenter som vi är inte vana att samarbeta med 18 till 30-åringar som är mer benägna att dras in av sociala medier, säger FCA.
 • Memory pool (mempool) datainfrastrukturföretag Blocknative sa att den har höjt 12 miljoner USD i en ny serie A-finansieringsrunda, ledd av värdepappersföretaget Rho Capitalvilket ökade sin totala summa till mer än 19 miljoner USD. Fonderna kommer att användas för att utöka sin kärndataplattform, samt för att växa teamet, tillade de.
 • Bank- och betalningsapp Revolut har samlat 800 miljoner USD i en finansieringsrunda som leds av investerare SoftBanks Vision Fund och Tiger Global Management, Rapporterade Sky News. Denna runda höjde företagets värdering till mer än 27 miljarder USD.
 • Investeringsföretag JC blommor har gått med på att köpa 30% av krypto- och valutabörsoperatören LMAX Group för 300 miljoner USD kontant, meddelade den senare. Detta skulle öka värderingen av LMAX till 1 miljard USD.
 • CREAM Finance‘s Järnbank sa att det har underlättat “det allra första” DAO-till-DAO-lånet (decentraliserad autonom organisation) liksom den första “high-end NFT-collateralized” -lånetransaktionen. Iron Bank kommer att tillhandahålla en kredit på USD 3,5 miljoner till PleasrDAO med NFT-värden till ett värde av 8 miljoner USD som säkerhet.
 • De US Securities and Exchange Commission (SEC) har fortsatt sitt beslut WisdomTree‘s bitcoin (BTC) börshandlade fond (ETF) fram till i höst. De har också bett om feedback från allmänheten och branschexperter om applikationen och om ETF skulle vara en säker produkt för investerare.
 • Fotbollsstart med icke-fungibelt token (NFT) Så ovanlig förväntas höja upp till 532 miljoner dollar i finansiering till en värdering av minst 3,8 miljarder dollar, rapporterade Business Insider.

Brottsnyheter

 • Den amerikanska regeringen planerar att använda kryptospårning som en motverkan mot ransomware-attacker som ber om betalning i kryptovalutor, rapporterade Bloomberg. Biträdande nationell säkerhetsrådgivare Anne Neuberger sa att Vita huset hade skapat en arbetsgrupp för ransomware och att administrationens strategi innebar ansträngningar för att störa ransomware-operationer, konfrontera användningen av kryptovalutor i attacker och arbeta med allierade för att uppmuntra andra nationer att inte hamna angripare.
 • Jordbruksaggregat för DeFi-avkastning ApeRocket bekräftade att det har drabbats av två flashloan-attacker på sin BSC-plattform och dess Polygon-nätverk den här veckan. Konsekvenserna av detta dubbla utnyttjande uppgick till 260 000 USD och 1 miljoner USD, tillade de.
 • Under tiden digital infrastruktur för samlarobjekt Bondly Finance (MÖJLIG) sa det komprometterades av en okänd del den 14 juli. “Våra kontrakt komprometterades inte, men vi arbetar för att förstå sårbarhetspunkten och hur den utnyttjades”, sa de och tillade att de kommer att behöva “flera dagar för att slutföra vår utredning. ” Inga ytterligare detaljer lämnades. BONDLY har minskat med 90% den senaste dagen och handlas till 0,0065 USD.
 • De USA: s utrikesdepartementProgrammet Rewards for Justice erbjuder en belöning på upp till 10 miljoner USD för information som leder till identifiering eller lokalisering av någon person som, medan han agerar i ledning eller under kontroll av en utländsk regering, deltar i skadlig cyberaktivitet mot amerikanska kritiker. infrastruktur, sade avdelningen och tillade att belöningsbetalningar kan inkludera betalningar i kryptovaluta.
 • Hongkongs myndigheter har arresterat fyra män för ett misstänkt penningtvättsyndikat med 1,2 miljarder HKD (155 miljoner USD) med kryptovaluta, rapporterade Bloomberg och citerade Hong Kong Customs. Männen öppnade olika lokala bankkonton och gjorde transaktioner via en handelsplattform för virtuell valutautbyte.

NFTs nyheter

 • Lyx-märke Dolce Gabbana har meddelat GD Genesi, deras första NFT-samling i samarbete med lyxmarknaden UNXD.

DeFi-nyheter

 • Polygon (MATIC) sa att dess användare nu kommer att ha tillgång till Fireblocks verktyg, till exempel ett gränssnitt för transaktioner med stora summor kryptoassets mellan institutioner och andra, medan “tack vare Fireblocks” kommer institutionerna också att ha “ett bekant gränssnitt” med DeFi-ekosystemet på Polygon.

Blockchain nyheter

 • Justus Abonyo, kandidat till kommissionär för Kenya Oberoende val- och gränskommission (IEBC), har krävt antagande av blockchain-omröstning, rapporterade The Start. Han sa att detta skulle sänka kostnaden för att genomföra ett val upp till 300%.

Source link