Status planerar betalningar med nyckelkort, utvecklar funktionen Crypto-Native Communities

Av | maj 18, 2021


Status planerar betalningar med nyckelkort, utvecklar funktionen Crypto-Native Communities 101
Källa: En videoscreenshot, Youtube / Satus

En av de bästa ICO: erna 2017, Status (SNT), en kryptomarknadsapplikation och decentraliserad mobil- och stationär klient för Ethereum (ETH), planerar att möjliggöra krypto-till-krypto-betalningar på sin Keycard-hårdvaruplånbok. Dessutom utvecklas ett verktyg för krypto-infödda samhällen.

Keycard är en kontaktlös plånbok för kylförvaring som infördes 2019, och det är en mobil-första produkt.

“Vi kommer att distribuera lösningar där du kan använda detta kort för att betala direkt i krypto på betalterminaler i butiker. Det är framtiden för Keycard”, sa Guy-Louis Grau, produktchef på Status. Cryptonews.com, utan att tillhandahålla en specifik tidslinje.

Status säger att de inte skulle konkurrera med produkter som Crypto.com och andra betalkortleverantörer som använder Visas eller Mastercardinfrastruktur.

“Status är 100% krypto, så köparen (en butik) kommer att be om en betalning i DAI, USDT eller annan kryptovaluta och användaren betalar med Keycard. Handlaren kommer inte att använda den traditionella försäljningsställen som tillhandahålls av sin bank, men Status-appen kommer att spela rollen som försäljningsställe, “enligt dem.

Status har tillverkat 3000 nyckelkort för tillfället, varav de flesta har sålts. Ytterligare 1 000 enheter har tillverkats och levererats till Status, men säljs ännu inte, berättade de Cryptonews.com. Grau sa att de kan tillverka 20 000 enheter “ganska snabbt.”

Enligt honom kan också Status och Keycard också användas för handel med icke-fungibla tokens (NFT), eftersom de gör det möjligt för användare att komma åt en decentraliserad marknadsplats när de är på språng.

Dessutom arbetar de också med ett verktyg för krypto-infödda samhällen – som Disharmoni meddelandeprogram, men för användare som har krypto.

Med tanke på att Status är en meddelandeapp, skulle den här nya funktionen göra det möjligt för användare att vara en del av en grupp om de äger några tokens. Administratörer kommer till exempel att kunna göra luftdroppar.

Att äga några tokens presenterar “ett bra sätt att förhindra både bedragare och skräppost”, och det “introducerar denna uppfattning om tokeniserat medlemskap”, säger Grau. Användarna betalar antingen för att kunna använda en viss kommunikationsapp eller en grupp, eller så äger de bara några NFT till exempel, oavsett om de betalade för den eller tjänade den. “Men ur arkitektursynpunkt och protokollsynpunkt kan du inte posta där om du inte äger dessa tillgångar på blockchain”, tillade han. “Och då är fantasin gränsen när det gäller vad dessa tillgångar är och hur du får dem.”

Status sa att de kommer att börja testa den här funktionen med utvalda individer och samhällen under andra kvartalet.

Idag handlas SNT, rankad 131. efter börsvärde, till cirka 0,17 USD och sjunker med cirka 30% på en månad, vilket minskar sina årliga vinster till 472%.
_____
Läs mer:
– 40% av de undersökta individerna planerar att använda Crypto inom ett år – Mastercard
– Bitcoin-dominans i betalningsfall mellan Dogecoin, Altcoins Surge – BitPay

– Signal blir buller med MobileCoin-integration
– Mer än 1000 kunder betalade med Bitcoin sedan 2014 – airBaltic

– Varför denna Bitcoin-Believe Startup satsar på Facebooks Diem istället
– Bottlepay lanserar Bitcoin Twitter-betalningar, Reddit, Instagram Come NextSource link