StakeHound stämmer eldblock över ETH 38K staking sår

Av | juni 23, 2021


StakeHound stämmer Fireblocks över ETH 38K Staking Wound 101
Källa: Adobe / serikbaib

DeFi-företag och större Ethereum (ETH) insatspool StakeHound har anklagat Fireblocks, en starkt stödd kryptovärde, för att förlora ETH 38 178 (USD 76 miljoner), vilket Fireblocks förnekar.

StakeHound bekräftade att efter “försök att lösa problemet med Fireblocks tyvärr inte har lyckats” “utfärdades förfaranden från Israels högsta domstol” igår, 22 juni.

Insatspoolen hävdar att vårdnadshavaren har tappat två nycklar som ingår i deras 3-av-4-tröskelsignatur för de skärvor som utgör uttagsnyckeln.

“Fireblocks (1) genererade inte sina privata nycklar i en produktionsmiljö, (2) inkluderade inte de privata nycklar som krävs för att dekryptera sina två nyckelaktier i säkerhetskopian och (3) förlorade båda nycklarna,” sa företaget och tillade att “under de kommande veckorna kommer det att finnas ett offentligt uttalande som kommer att beskriva nästa steg för StakeHound.”

Michael Shaulov, VD för Fireblocks, förnekar emellertid dessa påståenden och berättar för det israeliska medierna Calcalistech att StakeHounds berättelse är “avskild från verkligheten”.

Per Fireblocks har de rekommenderat StakeHound att lagra säkerhetskopian av sin plånbok med en tredjeparts “katastrofåterställningstjänst”, men poolen gjorde det inte. Förvaringsinstitutet hävdar också att medlen förvarades utanför dess plattform, eftersom Ethereum 2.0 inte har lanserats ännu och Fireblocks inte kunde stödja ramverket som skapades av poolen.

Enligt Calcalistech var en annan innehavare av StakeHounds nycklar Coincover, en kryptosäkerhetsspecialist, som var bunden av ett sekretessavtal som hindrade det från att bekräfta om det kunde öppna plånboken. För att klaganden ska få tillgång till sina medel via en säkerhetskopia som gjorts av Coincover, måste den verifieras genom att jämföra den med en kopia som innehas av Fireblocks. StakeHound hävdar att Fireblocks misslyckades med att överföra nycklarna, vilket “resulterade i en katastrof och skada.”

“Svaranden förlorade oåterkalleligt tillgången till kärandens digitala tillgångar, som deponerades i en e-plånbok från svaranden, vilket orsakade förlusten av [ETH 38,178], ”Står det i rapporten och citerar Stakehound.

Ändå avvisade Shaulov dessa påståenden.

”Det vi gjorde för dem genom vårt forskargrupp var att hjälpa dem att utveckla en applikation de körde för att skapa ett lösenord som de behövde säkerhetskopiera och ge instruktioner för att säkerhetskopiera det. De säkerhetskopierade inte lösenordet och bekräftade inte det, säger VD.

Företaget hävdar också att “Inga Fireblocks-produktionsnycklar påverkades någonsin, och alla Fireblocks-kunders medel är säkra och kundnycklar säkerhetskopieras och återvinns.”
____
Läs mer:
– DeFi har haft ett starkt 2021, driven av nya trender och paradigmer
– ‘Fiat-Like’ Proof-of-Stake-kedjor gynnar centralisering och rika spelare

– Coinbase Mulls Ethereum Collateral Amid Lending Program Expansion
– Ledger Hack Saga fortsätter: Scammers ‘Gifting’ falska hårdvaruplånböcker

– Säkerhetsföretaget utvecklar “Crypto Bunker” som skulle göra en Bond Baddie rodnad
– Crypto Security 2021: Fler hot mot DeFi och enskilda användareSource link