Spelar Wall Street Giants spelet ‘Make-Bitcoin-billigare’ igen?

Av | april 30, 2021


Spelar Wall Street Giants spelet 'Make-Bitcoin-billigare' igen?  101
Goldman Sachs Tower är en byggnad på 238 m, 42 våningar i Jersey City, New Jersey. Källa: Adobe / rabbit75_fot

Det verkar som att Wall Street-skådespelarna kan spela samma spel som vi såg i januari – bashing bitcoin (BTC) när det ser relativt svagt ut, medan och / eller innan de gör sitt eget BTC-relaterade drag. Vi såg detta från JPMorgan och Guggenheim Partners tidigare, och nu är det Goldman Sachs.

Den här veckan sade USA-baserade investeringsjätten Goldman Sachs att konkurrensen från andra kryptoasseter, energianvändning och brist på användningsfall är bland bekymmerna kring bitcoins långsiktiga lager av värdefterfrågan.

Det är för tidigt för bitcoin att tävla med guld för efterfrågan på säker tillflykt, sa banken, men de två kan samexistera, som Reuters rapporterade. Den tillade att den omfattande energianvändningen gjorde det sårbart för att förlora sin efterfrågan på värde för en “bättre utformad” utmanare.

“Medan Bitcoin drar nytta av större likviditet, lider det av brist på verklig användning och svag miljö, social, styrning (ESG) på grund av sin höga energiförbrukning”, citeras bankerna. “Det enda sättet att lösa denna rekordstora och snabbt närmande försörjningskris är att höja priset till nya rekordhöjder.”

I samma anteckning sa Jeffrey Currie, Goldmans chef för råvaruforskning, per Kitco att BTC “gav mark till andra kryptovalutor som eter och altcoins. Detta betonar enligt vår uppfattning att konkurrensen mellan kryptovalutor om statusen för dominerande långvarig värdeförvaring är fortfarande på och lägger till ytterligare en riskkälla för att hålla bitcoin. “

För bara en månad sedan rapporterades att Goldman Sachs strävar efter att erbjuda sina första investeringsfordon för bitcoin och andra ospecificerade digitala tillgångar till kunder i sin privata kapitalförvaltningsgrupp under andra kvartalet i år. Några av klienterna ansåg enligt uppgift att BTC skulle vara en skydd mot inflation.

Banken erbjuder också en kryptohandelsdisk och hanterar BTC-terminer och icke-leveransbara terminer för sina kunder.

Tidigare i mars sa Goldman att den såg en ökande efterfrågan på BTC inte bara bland institutionella investerare utan även inom den privata välfärdshanteringsindustrin.

Företaget har levererat flera relativt gynnsamma synpunkter på krypto genom åren. I slutet av november 2017 sa Currie att BTC var en vara med många likheter med guld och att volatiliteten som berörde investerare härrörde främst från dess brist på likviditet. “Jag förstår inte varför det finns all denna fientlighet mot det”, sa Currie till Bloomberg då. BTC är “inte mycket annorlunda än guld.” Han tillade dock att den “verkliga innovationen” finns i huvudboken, inte i BTC själv.

I januari i år uppgav Currie att bitcoin visade tecken på mognad, men att nivån på institutionella investeringar i den fortfarande var mycket liten – mer behövs för att den ska stabiliseras. BTC hade ett marknadsvärde på över 600 miljarder USD vid den tiden och över USD 1 trn idag. “Det kan ge dig lite långsiktig jämvikt”, sa Currie till CNBC. Men nivån på volatilitet och osäkerhet på marknaden “gör det mycket svårt att förutsäga det.”

Ord och handlingar

Redan innan det fanns frågor om Cryptoverse ser en ny typ av manipulation med ingången till de traditionella stora investerarna – pumpa myntet med hausse nyheter, dumpa sedan tidigt och / eller undergräva ‘svag’ bitcoin medan du förbereder en bitcoin produkt.

Nyligen menade den stora investeringsbanken JPMorgan att eter (ETH) kommer att fortsätta att överträffa BTC. ETH är “ryggraden i den krypto-inhemska ekonomin och fungerar mer som ett utbytesmedel”, säger bankens analytiker, medan BTC är “mer en kryptovärde än valuta” och konkurrerar med guld som en värdeförråd.

I april sa JPMorgan-strateger att de är “oroliga” för bitcoin som potentiellt kan se djupare nedgångar och om myntet inte kan bryta tillbaka över 60 000 USD snart kommer momentumsignaler att kollapsa

Ändå förbereder JPMorgan sig att erbjuda en aktivt förvaltad BTC, inte ETH-fond, till privata förmögenhetskunder så snart sommar.

I januari i år sa Scott Minerd, Global Chief Investment Officer (CIO) vid det stora globala investerings- och rådgivningsföretaget Guggenheim Partners, att bitcoins paraboliska uppgång var ohållbar på kort sikt, utsatt för ett bakslag, och att det var dags att ta några pengar från bordet, medan företaget själv väntade på tillstånd att reservera sig rätten att investera så mycket som 10% av dess 5,3 miljarder USD Macro Opportunities Fund i Gråskala Bitcoin Trust. (Sedan dess har BTC ökat med nästan 40%.)

Ändå kom detta bara en månad efter att Minerd hade gjort ett hausseartat uttalande om att BTC potentiellt nådde 400 000 USD och tillade att “i slutändan måste du köpa den.”

I båda fallen är BTC verkligen en av de sämsta presterande i topp 50-klubben den här månaden eftersom den sjönk med 7%, medan dess till synes största konkurrent nu, ETH, har ökat med 51% och upptäcker sina nya rekordhöga nivåer (ATH) ) nästan varje dag nu. BTC minskar med 17% från ATH på 64 805 (per Coingecko), nådd den 14 april och handlas till 54 431 USD (10:31 UTC). Priset är nästan oförändrat under det senaste dygnet. Det återhämtade sig dock från cirka 52 500 USD, nådde igår.

BTC-pristabell:

Spelar Wall Street Giants spelet 'Make-Bitcoin-billigare' igen?  102
Källa: coingecko.com

___
Läs mer:
– Håll lugn, tjurar är här, säger analytiker, eftersom USD 19 miljarder likvideras på en vecka
– Bitcoin står inför häcktest mitt i stigande inflationsproblem
– Tesla skickar Bullish Bitcoin Signal till globala företag

– Institutioner och detaljhandeln konkurrerar om Bitcoin – Vems händer är starkare?
– Bitcoin är värt miljoner år 2023, ETH över 2 000 USD 2022 – Kraken VD
– Bitcoin möter häcktest mitt i stigande inflationsproblem

– Coinbase Listing hjälper inte Bitcoin Price – Analytiker
– Bitcoin-marknaden förändrades “radikalt” och volatilitetsminskningen lockar institutioner
– Bitcoin är värt miljoner år 2023, ETH över 2 000 USD 2022 – Kraken VD

– Institutioner och detaljhandeln konkurrerar om Bitcoin – Vems händer är starkare?
– Nästa 2-3 år borde vara en vändpunkt för Bitcoin – Deutsche Bank
– Inflationen är här och Bitcoin kommer att träffa 115 000 USD ‘Ahead of Target’ – PanteraSource link