Spanska kryptoföretag måste köra sina kampanjer efter regulator

Av | juni 16, 2021


Spanska kryptoföretag måste köra sina kampanjer efter Regulator 101
Källa: Adobe / nito

En ledande spansk finansmarknadsregulator är planerad att börja polisera kryptoföretags reklamkampanjer – som direkt svar på en nyligen “aggressiv” kampanj där Madrids skyltar plasterades i kryptoannonser.

Enligt Finanzas är nationens National Securities Market Commission (lokalt känt som CMNV) har beordrat de företag i landet som driver “reklamkampanjer kopplade till kryptovalutor” riktade till “mer än 100 000 personer” att skicka information om sina kampanjer till CNMV 15 dagar före deras avsedda lansering.

CMNV har tidigare varnat konsumenterna för “farorna” med vad de kallade “högrisk” kryptoinvesteringar, och i april i år varnade annonsörerna för att misslyckande med att få tillstånd innan reklam kan leda till böter på upp till 353 000 USD.

Men de nya åtgärderna har gått ett steg längre och fastställt att företag måste lämna utkast till tillsynsmyndigheten, som får befogenhet att stoppa kampanjer eller begära ändringar om annonser inte uppfyller kraven.

Tillsynsmyndigheten tillade att dess nya regler inkluderade reklamkampanjer som skulle sändas på radio och tv, presenterade i tryckta medier eller på internetwebbplatser. Kampanjer på sociala medier och genomförda av influenser, bloggare och YouTubers måste också följa de nya reglerna.

CMNV föreskrev att “reklam måste vara tydlig, balanserad, opartisk och inte vilseledande” – och bör innehålla varningar om ansvarsfriskrivning, som säger att kryptoassets “inte regleras, kanske inte är lämpliga för privatinvesterare och kan se investerare förlora hela sin insats . ”

Madrids skyltar var hjärnbarnet till ett utbyte som heter Bit2M, som använde slagord som ”Revolutionen har precis börjat. Välkommen till bitcoin. ”

Förra månaden signalerade emellertid tillsynsmyndigheten att det i princip var glad att låta företag göra Teslainvesteringar i krypto – en indikation på att det inte är helt emot allt kryptorelaterat.
____
Läs mer:
– Fox tar annonsörer till NFTs med ny serie av Rick & Morty Mastermind
– Avmaskera London Bitcoin Projectionist Covering City med BTC-slagord

– Ny gråskala Bitcoin Trust-annons
– ‘Flood’ of Crypto Scam Cases hit Spanish CourtsSource link