Spanska Bittrex-kunden säger Exchange ‘Tillåtet’ stöld av sin Bitcoin

Av | februari 27, 2021


Spanska Bittrex-kunden säger utbyte
Källa: Adobe / mehaniq41

En spansk domstol har gett polisen i Teneriffa tillstånd att granska fallet med en påstådd Bittrex kund som hävdar att kryptobörsen är fel i fallet med ”stöld” på cirka 62 000 USD i bitcoin (BTC).

Teneriffa-avdelningen för den nationella polisenheten för cyberbrott undersöker nu påståendet, efter att användaren uppgav att obehörig åtkomst hade beviljats ​​sin plånbok, där han hävdar att han hade lagrat BTC 1.3.

Per La Provincia identifierades den sökande som en man från Teneriffa som uppgav att han i maj förra året skapade en BTC-plånbok på plattformen, deponerade pengarna och upptäckte strax efter att plånboken hade tömts.

Mannen kontaktade påstått Bittrex supportteam, som enligt uppgift hävdade att kunden hade utsatts för it-brottslighet.

Klaganden verkar dock ha anlitat en säkerhetsexpert för att spåra den påstådda stölden.

Denna experts vittnesmål, hörde domstolen, beskrev att “Bittrex hade tillåtit” fyra misstänkta “åtkomstförsök” att göras innan stölden ägde rum från fyra olika IP-adresser i Frankrike, Granada, Madrid och en stad i Minnesota, i USA. , alla använder olika operativsystem, och ”allt inkonsekvent med” kundens egna enheter. Experten tillade att “Bittrex gjorde inget för att förhindra” åtkomstförsöken.

Den påstådda raiden som äntligen lyckades komma åt kontot fortsatte sedan att informera supportpersonalen om att de hade glömt sina privata nycklar och begärde borttagning av en säkerhetskod. När detta hade gjorts sägs angriparen framgångsrikt överfört BTC till en annan okänd plånbok.

Det faktum att angriparen använde ett annat operativsystem än klagandens ”borde ha höjt röda säkerhetsflaggor för Bittrex”, särskilt eftersom internetleverantören och webbläsardata skiljer sig från användarens.

Klaganden är hoppfull om att stämma utbytet under datorbedrägeri och missbruk av medellagar, vilket kan bestraffas med fängelse eller böter enligt lokal lag.

Cryptonews.com har kontaktat Bittrex för kommentar.
___
Läs mer:
– Crypto Security 2021: Fler hot mot DeFi och enskilda användare
– Handlarlektion: Varför ska du inte hålla stora mängder krypto i MetaMask
– Solana grundare om kritiska deFi-utmaningar och hur man fixar dem
– Verge Fans ‘Buy the Dip’ As Blockchain lider tredje stora attacken
– Attackerad blockportfölj för att spendera upp till 10 miljoner USD för att åtgärda skador
– Teaching True Story: Trader rånad av nästan USD en halv miljon i BitcoinSource link