Spaniens första fastighetsförsäljning för ETH till investerare i tre länder

Av | mars 24, 2021


Spaniens första tokeniserade fastighetsförsäljning för ETH till investerare i tre länder 101
Källa: Adobe / Jezper

En “tokeniserad” lägenhet har köpts för eter (ETH) i Spanien av inhemska och internationella köpare – vilket gör det till den första fastigheten i landet som byter händer i en rent kryptofinansierad affär.

Per El Correo Web, lägenheten ligger i Sevilla, och involverade den spanska kryptobörsen Criptan och fastighetsinvesteringsföretaget Uthyrning av IT. Med hjälp av den tidigare Criptan Pay-plattformen sa Rental IT att den framgångsrikt tokeniserade fastigheten och köpte den med medel från 32 olika investerare som betalade i ETH från Spanien, Argentina och Mexiko – med den ursprungliga ägaren som fick betalningen i fiat euro.

Hyr IT kommer nu att hyra ut lägenheten för investerarnas räkning, som sedan får en del av den månatliga hyresavgiften i proportion till storleken på deras investeringar.

Tokeniseringsinsatsen ökade cirka 65 000 USD, där investerare som ville delta i projektet fick lägga upp minst 120 USD.

Företagen uppgav inte om de ville försöka upprepa flytten med andra fastigheter i landet eller någon annanstans, men grundaren av Criptan Jorge Soriano hävdade att flytten var en “start för småskaliga investerare” som skulle tillåta dem “Att komma åt en sektor som hittills har varit svår att komma åt om den inte var i ditt eget land.”

Soriano tillade att tokenisering kunde hjälpa till att “skära bort överflödig byråkrati” och noterade att “total säkerhet” garanterades eftersom transaktionerna hade drivits av blockchain-teknik.

Han förklarade att flytten hjälpte till att krypto flyttade till helt nya sektorer.

Hyres IT-chefen Eric Sánchez citerades att “betalning i kryptovalutor” “lade grunden för vad vi vet kommer att bli framtiden”, vilket hjälpte till “att omvandla investeringar i fastighetssektorn till en finansiell produkt som alla kan ha tillgång till . ”

Sánchez menade att om ett decennium skulle kryptomäklare “sälja fastigheter och många andra tillgångar.”

Tidigare i år blev en lägenhet i Barcelona den första i landet som säljs med ägaren som specificerade att de ville få bitcoin (BTC) betalning för fastigheten, medan förra veckan experter i landet uppgav att intresset för krypto -relaterade fastighetsaffärer ökade.
___
Läs mer:
– bitFlyer till Pioneer Blockchain-driven Home Rentals-plattform
– Japanska företag avslöjar “First Real Estate STO” för nytt äldreboende
– tZERO, Tezos vinner ett multimillion-projekt för fastighetstokenisering
– Taiwanesiska köp 15 miljoner USD i New York med Bitcoin
– Skulle du köpa detta radhus för 30 miljoner USD – eller 45 miljoner USD i BTC?Source link