Softbank investerar i Bullish, Bank of America & Bitcoin Futures + fler nyheter

Av | juli 16, 2021


Softbank investerar i Bullish, Bank of America & Bitcoin Futures + Fler nyheter 101
Källa: Adobe / Tupungato

Få din dagliga, bitstora sammandrag av kryptoasset och blockchain-relaterade nyheter – undersök berättelserna som flyger under radarn av dagens kryptonyheter.
_____

Investeringar nyheter

  • SB Northstar, en enhet av SoftBank Group, gick med på att investera 75 miljoner USD i Bullish, sponsor för ett ännu inte operativt kryptobörs, rapporterade Bloomberg med hänvisning till dokument som lämnats in den 9 juli till US Securities and Exchange Commission. Det kommer också att köpa 3 miljoner teckningsoptioner att köpa aktier på Far Peak, SPAC tar Bullish public i ett drag som kan värdera den kombinerade enheten till cirka 9 miljarder USD, tillade den. Som rapporterats investerade SoftBank nyligen 200 miljoner USD i 2TM-gruppen, moderbolaget till Mercado Bitcoin, ett Latinamerikafokuserat kryptobörs.

Banknyheter

  • Amerikansk bankjätt amerikanska banken har godkänt bitcoin-handel (BTC) för vissa kunder, rapporterade Coindesk med hänvisning till anonyma källor. Vissa klienter sätter igång för att handla bitcoin-futures, och en eller två kan redan ha gått live, tillade det.

Regulationsnyheter

  • Japan ökar sina diplomatiska ansträngningar för att reglera digitala valutor globalt som Japans Byrån för finansiella tjänster inrättade ett avsnitt för att övervaka digital valutareglering förra veckan, medan finansdepartementet överväger att öka antalet anställda för att fördjupa dialogen med sina motsvarigheter, rapporterade Reuters och citerade icke avslöjade källor.

Hacka nyheter

  • Kryptohandelsprotokoll THORChain (KÖR) har fått en attack som dränerade runt ETH 2500 (USD 4,76 miljoner) från det, bekräftade laget. De har dock försäkrat användarna att de har tillräckligt med pengar i statskassan för att täcka denna förlust.

Spelnyheter

  • Axie Infinity, ett monster-battling-spel baserat på Ethereum (ETH), har meddelat planer på att börja stödja esports-tävlingar via finansiering för community-run evenemang och en dedikerad server. De har tilldelat 5 000 av deras inhemska AXS-token (värt cirka 145 450 USD) från tilldelningspoolen play-to-earn i prispengar för community-turneringar som äger rum i år.

Utbyter nyheter

  • Ricardo Da Ros, chef för cryptoasset-plattformen Binances Brasilien arm, har avgått från sin position efter sex månader. Han sa att han fattade beslutet enligt sina personliga värderingar, med hänvisning till skillnader i förväntningar om sin roll.

Blockchain nyheter

  • Cardano (ADA) har meddelat de har framgångsrikt genomfört en testnätuppgradering, från den tidigare versionen Alonzo Blue till nya Alonzo White.

Source link