Sluta klaga om kryptomarknadsrisk

Av | juli 8, 2021


S koreansk tillsynsmyndighet för banker: sluta klaga om kryptomarknadsrisk 101
Källa: Adobe / Vahe

En ledande sydkoreansk tillsynschef har upprepade uppmaningar till banker att sluta klaga på att absorbera kryptobörsrelaterade risker och acceptera att eventuella partnerskap som de gör med handelsplattformar måste göras på egen risk.

Som tidigare rapporterats har banker i Sydkorea med ökande säkerhet uttalat att de bara tror att fyra handelsplattformar – nästan säkert de ”stora fyra” av Upbit, Bithumb, Korbit och Coinone kommer att slå en tidsperiod som infördes av regeringen den 24 september. Efter detta datum måste alla kryptobörser registrera sig hos Financial Services Commission (FSC), anta protokoll mot penningtvätt (AML), erhålla ackreditering av datasäkerhetshantering och hitta bankpartners som erbjuder plånboksliknande, autentiserade fiat on / off rampkonton om de vill fortsätta att fungera.

Banker har uppmanat tillsynsmyndigheter att mildra sin hållning efter att FSC sade att bankerna skulle tvingas ta 100% av risken med att ta på sig en växlingsklient. Det skulle i själva verket innebära att om en AML-överträdelse skulle äga rum på en partnerbyte skulle banken hållas ansvarig, och detsamma kan också vara fallet med ett hack eller ett bedrägerifall.

Banker hävdar att utbyten själva bör göras för att acceptera skulden, eller att en annan lösning bör hittas – och hävdar att deras utländska affärer kan hotas om AML-överträdelser upptäcks vid utbyte av partner. Bekymmer som dessa har lett till att ett växande antal större banker helt enkelt utesluter tanken att samarbeta med handelsplattformar. Än så länge, Woori, KEB Hana, Kookmin och BNK Busan har hävdat att de inte kommer att överväga kryptorelaterade affärer – bara lämnar Shinhan, NongHyup och K-Bank ännu inte kommentera.

Den snart kommer att lanseras Kasta banken har också varit lurig när det gäller kryptobankpartnerskap.

Och FSC: s ordförande Eun Sang-soo har bett bankerna att sluta prata om saken. Efter tidigare denna månad med att “det skulle vara bra för banker att sluta ta upp denna fråga”, fördubblade Eun igår sin känsla.

KBS citerade Eun och sa:

“Om kasinon misstänks för penningtvätt, [banks] är skyldiga att rapportera denna fråga till [regulatory] Enhet för finansiell underrättelse. Bankerna har alla accepterat detta, så varför pratar de fortfarande bara om kryppoassetter? ”

Eun tillade att banker inte borde klaga på att de är belastade med utbytesansvaret och tillade att hantering av risker var ”bankens jobb [sector]. ”

Under tiden, efter att det regerande demokratiska partiet sa tidigare i veckan att det överväger en åtgärd som skulle se en 20-procentig avgift på kryptohandelsvinster försenade, är ett andra förslag att försena skatten till 2023 inställd på att träffa nationalförsamlingen.

En annan parlamentsledamot – den här gången en regeringspartiets parlamentsledamot – har lanserat en privatmedelsräkning i ett försök att skjuta upp införandet av skatten, vilket innebär att handlare skulle kunna fortsätta att arbeta skattefritt till långt efter nästa allmänna val.

Per Newsis, parlamentsledamoten i fråga, Noh Woong-rae, uppgav att flytten skulle “lätta bördan” på kryptoinvesterare och “stödja en mer stabil tillväxt på kryptoassetmarknaden”, som han tillade, “är bara i sin linda. ”

Ett annat lagförslag, från en oppositions-parlamentsledamot, har redan lagts fram för huset, med Demokratiska partiets nya kryptoprocess som hävdar att det diskuterades att lägga till sitt stöd till rörelsen. Att konsolidera räkningen med Nohs åtgärd kan potentiellt hjälpa partiet att rädda ansiktet – och driva upp partistödsstöd.
____
Läs mer:
– Sydkoreanska Crypto-utbyten redo för juridisk kamp bland hot mot stängning
– Sydkoreanska banker Se Crypto Exchange Commission-avgifterna växa tio gånger

– Barclays Binance-kunder som letar efter alternativa appar, banker och länder
– Citigroup Ready to Go Crypto som Goldman Sachs ‘Wades Deeper into’ BitcoinSource link