Skatteman kommer till Kraken – IRS tar hand om data från 2016-2020

Av | maj 6, 2021


Skatteman kommer till Kraken - IRS tar hand om data från 2016-2020 101
Källa: Twitter

En filial av Kaliforniens tingsrätt har beviljat det amerikanska skatteuppbördsorganet Internal Revenue Service (IRS), tillstånd att utfärda en John Doe-kallelse på kryptoutbytesjätten Kraken – i ett försök att upptäcka identiteten hos amerikanska invånare och medborgare som har genomfört värdefulla kryptotransaktioner under de senaste fyra åren.

IRS är känt för att ha hoppats på att få ett gynnsamt domstolsbeslut i flera veckor, om inte månader. Flytten följer en varning förra månaden från en skatteexpert – som skrev, profetiskt: ”Killar, lämna in dina kryptoskatter. IRS kommer ”- efter att skatteorganet vunnit rätten att utfärda en John Doe-kallelse den Cirkel.

En John Doe-kallelse, enligt skattemyndighetens egna ord, tillåter skatteorganet att “skaffa namn, efterfrågad information och dokument som rör alla skattebetalare i en viss grupp.”

Per ett officiellt släpp från amerikanen justitiedepartementet (DoJ), IRS har nu makten att tvinga Kraken att avslöja information om amerikanska skattebetalarkunder som genomförde 20 000 USD eller mer i kryptotransaktioner under perioden 2016 till 2020.

I frisläppandet uppgav David Hubbert, den fungerande biträdande justitieministeren vid skatteavdelningen för justitiedepartementet:

”De som handlar med kryptovaluta måste uppfylla sina skatteförpliktelser som alla andra skattebetalare. Att samla in informationen i kallelsen som godkänts idag är ett viktigt steg för att se till att kryptovalutaägare följer skattereglerna. ”

Och IRS-kommissionären, Chuck Rettig, uppgav att det inte fanns någon ursäkt för att skattebetalarna inte skulle fortsätta att rapportera intäkterna och skatterna för transaktioner med virtuell valuta. Han kallade kallelsen “en del av vårt försök att avslöja de som försöker skjuta rapportering och undvika att betala sin rättvisa andel.”

Skatteorganet hävdade att framställningen inte föreslog att Kraken ”har begått något fel i samband med sin digitala valutaväxlingsverksamhet.”

DoJ-rapporten tillade emellertid att kallelsen var på jakt efter information kopplad till IRS-ledda “utredning av en fastställbar grupp eller grupp av personer” som den “har en rimlig grund att tro” kan ha “misslyckats med att följa” med skatteregler.

Daglig handelsvolym på Kraken:

Skatteman kommer till Kraken - IRS tar hand om data från 2016-2020 102
Källa: coingecko.com

____
Läs mer:
– Sydkoreansk kryptoskatt U-sväng ser osannolikt ut, trots skrik
– Ta min Fiat men sälj inte min krypto, be miljonärer efter skattebyst

– ‘Killar, lämna in dina kryptoskatter, skattemyndigheten kommer’
– Samla in skatter mer effektivt för att undvika “Skuldfälla” -kaos, varnar IMF

– Biden ” Tax Plans ” -spekulationer skrämmer kryptospekulanter
– Krypto och skatt 2021: Var redo att betala merSource link