Skattefri Bitcoin Mining, Robinhood debuterar på Nasdaq + fler nyheter

Av | juli 29, 2021


Skattefri Bitcoin Mining, Robinhood debuterar på Nasdaq + Fler nyheter 101
Källa: Adobe / Konstantin Yolshin

Få din dagliga, bitstora sammandrag av kryptoasset och blockchain-relaterade nyheter – undersök berättelserna som flyger under radarn av dagens kryptonyheter.
___

Gruvnyheter

 • Crypto-plattform Val och Kompassbrytning, en marknadsplats för Bitcoin (BTC) gruvarbetare, sa att deras USA-baserade kunder nu kan bryta bitcoins direkt till sina individuella pensionskonton (IRA) “utan att någonsin utlösa en skattepliktig händelse.” “Genom att bryta på ett Choice-konto kan kompassgruvarna undvika inkomstskatter på sina gruvintäkter på kort sikt eller på obestämd tid, beroende på vilken typ av IRA de använder”, säger marknaden. Den utvidgade Choice-plattformen styr över 125 000 pensionskonton, med tillgångar under förvaring på över 18 miljarder USD över mer än 20 000 tillgångar, per tillkännagivandet.
 • Holdingbolag Greenidge Generation Holdings, moderbolaget till leverantören av kryptogruvanläggningar Greenidge Generation, sa att de kommer att investera vinster från sin koldioxidneutrala Bitcoin-gruvdrift i Upstate New York för att påskynda stängningen av en befintlig fyrtio år gammal deponi av kolaska i Finger Lakes-regionen och skapa en ny solfarm på platsen. Företaget avser att arbeta med New York State Department of Environmental Conservation att täcka och stänga deponin och avstå från sitt befintliga tillstånd att driva platsen, sa de.

Investeringar nyheter

 • Handelsapp Robin Hood har meddelat att de har säkrat en värdering på 32 miljarder USD via sitt börsintroduktion (IPO) och kommer att debutera på Nasdaq börs idag, 29 juli. Klass A-aktien värderades till 38 USD per aktie och de tänker använda de insamlade medlen för rörelsekapital, investeringar, finansiering av den förväntade skatteplikten och utökade anställningsinsatser.
 • Riskkapitalbolag Binance Labs tillkännagav en strategisk investering i icke-fungibelt token (NFT) kreativt och produktionsföretag NFKings. Intellektuella egenskaper och varumärken hos NFKings kommer att presentera sina NFT på börsens NFT-plattform.
 • Spela för att tjäna metavers Yield Guild Games har samlat in 12,5 miljoner dollar genom sin tokenförsäljning, där hela tilldelningen såldes på 31 sekunder, meddelade teamet. Efter försäljningen kommer teamet att lansera YGG DAO (decentraliserad autonom organisation) nästa, som först distribuerar de sålda tokens till samhället.
 • Decentraliserad livestreaming-plattform Livepeer (LPT) har samlat in USD 20 miljoner i en serie B-finansieringsrunda som leds av investeringsföretaget DCG, enligt VentureBeat.
 • Kryptoutbytesplattform CoinDCX diskuterar för att avsluta en ny finansieringsrunda på 100 miljoner USD – 120 miljoner USD, rapporterade The Economic Times, med hänvisning till icke avslöjade källor. Rundan kommer enligt uppgift att ledas av Facebook medgrundare Eduardo Saverins B Capital Group, och de kommer att anslutas av befintliga investerare som Polychain Capital och Coinbase Ventures.
 • Animoca-märken sa att det har förvärvat 100% av utvecklare av indiespel Blowfish Studios för en förskottsvederlag på USD 6,6 miljoner plus betalningar på upp till USD 19,2 miljoner beroende på vissa sysselsättnings- och resultatmål. Blowfish är utvecklare av Siegecraft® och utgivare av bland annat den kommande Winter Ember.

Utbyter nyheter

 • Crypto-plattform OKCoin har meddelat att det har fått “In Principle” godkännande från Malta Financial Services Authority (MFSA) och formell registrering från Nederländska centralbanken (DNB). Dessa två licenser gör det möjligt för den att erbjuda sina europeiska kunder enklare tillgång till kryptotillgångar, sa de.
 • Mexikos Enhet för finansiell underrättelse (UIF) har anklagat 12 kryptobörser för att ha drivit olagligt, rapporterade El Economista. Namnen på utbytena avslöjades inte, men UIF-chefen uppgav att bekämpning av penningtvätt genom kryptotillgångar är högsta prioritet för vakthunden.
 • Appen för utbyte av kryptoasset FTX: Blockfolio har meddelat att det har blivit ommärkt till FTX, med namnändringen automatiskt över hela linjen. Appens handel är integrerad via börser FTX.COM och FTX.US, beroende på användarens plats.

Regulationsnyheter

 • Crypto-plattform BlockFi anges Att den New Jersey Bureau of Securities har skjutit upp sin order att upphöra med att öppna nya räntebärande konton (BIA) till den 2 september, från den sista deadline den 22 juli. Plattformen har upprepat att uppmaningen att förhindra skapandet av nya BIA-konton inte påverkar deras befintliga BIA-kunder.

Politik nyheter

 • Kryptovalutor bör skrivas in i ett större handelsavtal mellan Japan och USA från och med 2019, genom att lägga till en separat bilaga till det befintliga avtalet, eller omdefiniera tolkningen av det avtalet så att det omfattar reglering av kryptovaluta, nämnda tankesmedja. RANDSenioranalytiker Sale Lilly och senior statsvetare Scott Harold. De tillade att även om avtalet endast täcker USA-japanska förhållandet är det också en pacesetter, vilket gör det särskilt viktigt för kryptorummet.

Brottsnyheter

 • En sydkoreansk kryptohandlare rånades av mer än 3 miljoner HKD (128 500 USD) kontant vid knifepoint när han gick för att träffa en BTC-säljare i Hong Kong, rapporterade South China Morning Post. Detektiv från Yau Tsim-distriktets brottsgrupp utreder, men de har ännu inte hittat de misstänkta.

Source link