Skapa en Central Crypto Regulator

Av | maj 12, 2021


Sydkoreanska parlamentariska rådgivande organ: Skapa en central kryptoregulator 101
Källa: Adobe / splitov27

Ett sydkoreanskt nationalförsamlingsanslutet organ har formulerat en uppsättning rekommendationer för att ytterligare reglera landets kryptoindustri, inklusive skapandet av en ny regeringsdriven avdelning för kryptorelaterade frågor.

Enligt Herald Kyungjae och Chosun, Nationalförsamlingens forskningstjänst (NARS), som bedriver forsknings- och policyrådgivningsfunktioner för lagstiftare och parlamentariska kommittéer, drog slutsatsen att regeringen och tillsynsmyndigheterna har orsakat en förvirring av vattnet i kryptosektorn – och rådde skapandet av ett nytt organ som i själva verket skulle ta ensam ansvar för att formulera kryptopolicy.

NARS-rapportens författare hävdade att medan den finansiella regleringen Financial Services Commission (FSC) har intagit att kryptotillgångar inte kan betraktas som valuta eller finansiella produkter, en annan finansiell tillsynsmyndighet Finansiell tillsyn, har nyligen hänvisat till tokens som bitcoin (BTC), ethereum (ETH) och XRP i sina senaste rapporter om det nuvarande tillståndet för fintech i landet. Centralen Bank of Koreahar under tiden tidigare talat om att klassificera tokens som en “form av råvara”, vilket orsakar ytterligare förvirring.

Domar från Högsta domstolen om kryptorelaterade frågor har också fördunklat bilden, där domare i vissa fall förklarar att poletter verkligen har ett ekonomiskt värde eller till och med valutaliknande egenskaper.

Allt detta har lett till vad författarna kallade ett “reglerande tomrum” i kryptorummet.

Förra månaden, Cryptonews.com rapporterade om kampen för kontroll över krypto i Seoul – en alltmer het politisk potatis. Om NARS engagemang lyckas förena lagstiftarna och ministerierna – eller sådd ytterligare uppdelning – kommer bara tiden att visa.

Dessutom svarar FSC, enligt rapportens författare, “passivt” på grund av sin inställning till krypto, medan det borde “aktivt diskutera kryptoassets juridiska status, vilka ministerier som ska ha ansvaret och vilka åtgärder som kan skydda [investors]. ”

Rapportens författare föreslog också att “undertrycka vårdslös spekulation” på kryptomarknaderna skulle bli en prioritet för Seoul.

De rekommenderade också att utbyten och kryptovärden skulle tvingas behålla reservmedel (eller bidra till en central pool av medel) för att skydda mot hacking och andra oväntade incidenter. Dessa företag, tillade de, skulle vara skyldiga att förvara kundtoken i kalla plånböcker.

Och författarna till NARS drog slutsatsen att ”osäkerhet” sannolikt skulle råda tills “uppdelningar” mellan ministerier löstes och marknaden till slut fick “tydligt presenterat reglerande skydd och mål.”
___
Läs mer:
– Sydkoreanska bankregler en hot mot ‘Big 4’ kryptobörser
– FATF gör små kryptoplattformar lätt byte för stora spelare

– Ripple Execs Blast SEC: s ‘förvirrande’ åtgärder i intervjuer
– DeFi-sektorn kan möta hot från nya EU-kryptobestämmelser – undersökning

– Regulatoriskt kalejdoskop utmanar kryptoindustrin – Crypto.com CCO
– Regulatorer funderar på strategi eftersom Bitcoin & Co är för stora för att ignorera

– Kan du inte slå Crypto Regulators? Utbilda dem
– Task Force to Tell Washington: Ramp Up Crypto Exchange RegulationSource link