Självmord kopplat till 180 000 USD förlust av krypto

Av | april 29, 2021


Polis: Självmord kopplat till 180 000 USD kryptoförluster 101
Källa: iStock / D-Keine

En sydkoreansk man i tjugoårsåldern har begått självmord – och polisen hävdar att en kryptoinvestering som gått fel förmodligen fick honom att ta sitt eget liv.

Polisen i Gangneung, Gangwon-provinsen, sa att mannen hittades död i området på eftermiddagen den 24 april. Ingen självmordsbrev upptäcktes, men officerare berättade för media att kryptoinvesteringar tros ha drivit mannen att ta sitt eget liv – även om deras utredning fortfarande pågår.

Per Hanguk Kyungjae och Money S hade mannen berättat för sina föräldrar att han hade varit “mentalt bedrövad” av ett investerings “misslyckande” med minst en icke namngiven kryptoasset.

Polisen hävdar att mannen drabbades av förluster på över 180 000 USD i en kryptoinvestering.

Ett stort antal tokens har avnoterats från Sydkoreas största handelsplattformar de senaste månaderna när kryptobörser börjar visa bevis på ”självreglering” – med insättningstak också införda.

“Koreanska handlare verkar vara aktiva dygnet runt, vilket tyder på att handel kan vara en alltförbrukande aktivitet för många av dem”, enligt en färsk rapport.

För många kommer nyheterna emellertid att vara en ovälkommen påminnelse om början på kryptovinteren 2018, när kryptopriserna sjönk och nedgången i den initiala myntutbudet (ICO) rörde skickade sydkoreanska investerare till en funk, med ett antal kryptorelaterade självmord rapporterade. De flesta av de fall som rapporterades tillbaka 2018 var oroande också unga män i tjugoårsåldern.

Den så kallade ”2030” -demografin – sydkoreanska folk i tjugoårsåldern och trettiotalet – har omfamnat krypto som aldrig tidigare på den senaste tjurmarknaden, och majoriteten av investerarna anses vara manliga.

Det här är den grupp som har blivit mest upphetsad av det senaste samtalet från regeringen och tillsynsmyndigheter om ytterligare reglering av kryptoindustrin – med många som klagar på onlineforum att krypto har blivit det enda alternativet att tjäna pengar. Många hävdar att när aktiemarknaden är trög, fastighetspriserna spirar och ungdomsarbetslösheten ökar, representerar krypto deras enda flykt.

Under tiden verkar regeringen och tillsynsmyndigheterna ha arbetat sig in i en trassel med sin egen inställning till att reglera sektorn.

Polisen uppmanade människor som lider av investeringsrelaterad stress att ringa till en särskild hjälplinje.
___
Läs mer:
– Besatta amatörkryptohandlare är ‘oproportionerligt avvecklade’
– Sydkoreanska Crypto Grannies and Grandpas Shoot for the Moon

– Samsung, Shinhan Card Workers slutar jobb efter att ha gjort Crypto Fortunes ‘
– ‘Alarm’ ringer som kryptohandel överträffar aktiemarknaden i Sydkorea

– Crypto Moms tar nu Bitcoin-köptips från sina barn
– Japanska regulatorn varnar tonåringar som snart kan köpa kryptoSource link