Signal blir buller med MobileCoin-integration

Av | april 7, 2021


Signal ger buller med MobileCoin-integration 101
Källa: Adobe / natanaelginting

Privat meddelandeprogram Signal, som också är populärt bland kryptoanvändare, meddelade att de lanserar betalningar med MobileCoin (MOB). Men då blev saker sura.

Enligt tillkännagivandet den 6 april är detta en beta-funktion i Signal Beta, tillgänglig för folk i Storbritannien för test- och feedbackändamål. De planerar att utöka betaversionen efter mer feedback.

Sekretessfokuserat betalningsnätverk MobileCoin, som använder Stellar (XLM) Consensus Protocol (SCP) för att synkronisera en storbok, är det första betalningsprotokollet för vilket Signal har lagt till stöd, vilket gör det möjligt att länka en MobileCoin-plånbok till meddelandeprogrammet för att skicka / ta emot medel, övervaka saldot och granska transaktionshistoriken. Det är för närvarande möjligt att konvertera till / från MOB-token på kryptoderivatutbyte FTX, med andra börser kommer snart, tillade de.

Signal har inte tillgång till en användares saldo, fullständiga transaktionshistorik eller medel, hävdade de, medan användare kan överföra sina pengar “när som helst” om de vill ändra tjänster. Per app-data hade Signal 40 miljoner användare i januari i år.

Men reaktionen på denna lansering var inte helt positiv. Några hävdade att Signal är “dabbling i shitcoin pump,” och andra Lagt till att Signal “har alienerat alla Bitcoiners” med detta drag.

Annan kritik inkluderar kommentarer att Signal-skaparen Moxie Marlinspike använder Signal för att pumpa sin MOB-väska. Marlinspike har också varit teknisk rådgivare för MobileCoin.

Men han sa till WIRED att varken han eller Signal äger några MOB-tokens.

År 2018 tillkännagav projektet en insamlingsrunda ledd av Binance Labs för USD 30 miljoner i ethereum och bitcoin. Per TechChrunch samlade betalningsnätverket nyligen 11,35 miljoner USD i finansiering över två omgångar från Framtida satsningar och Allmän katalysator.

Dessutom listas Marlinspike som Chief Technology Officer i MobileCoin-vitboken.

Och talar om vitboken, utvecklaren Tadge Dryja sa att han hittade en vitbok om MobileCoin, som enligt uppgift bara är en kopia av “Zero to Monero” -papper med några ändringar.

Andra gjorde liknande anklagelser, till exempel Riccardo Spagni, den tidigare huvudhållaren för Monero.

BlockTower Capital grundaren Ari Paul, dock kommenterade att MobileCoin inte är en gaffel av Monero, och den där Spagnis påståenden kan inte användas som bevis för det motsatta eftersom han är “ett altcoin [developer] kritiserar konkurrens. “

Detta var en del av en längre teknisk diskussion och oenighet om projektets detaljer.

Per Marlinspike själv, “Signal valde att integrera MobileCoin eftersom den har den mest sömlösa användarupplevelsen på mobila enheter, vilket kräver lite lagringsutrymme på telefonen och behöver bara sekunder för att transaktioner ska bekräftas.”

Marknadssituationen fångade ögonen på analytiker och handlare, inklusive Eric Wall, Chief Investment Officer för crypto hedge fund outfit Arcane tillgångar, WHO liknade MobileCoin till en oätlig smörgås fylld med en massa slumpmässiga ingredienser.

14:32 UTC handlar MOB för 40 USD och sjunker med 38% på en dag, vilket raderar nästan alla veckovinster. Priset stiger fortfarande med 648% på en månad.

___

Andra reaktioner:

__

__

Source link