Sichuan “går med i kinesisk Crypto Crackdown” som US Woos Middle Kingdom Miners

Av | juni 18, 2021


Sichuan '' går med i kinesisk kryptotillverkning '' som US Woos Middle Kingdom Miners 101
Källa: Adobe / chrwittm

Den kinesiska kryptotillverkningen börjar ta fart – med vissa områden som är rika på vattenkraft vill ansluta sig till koldrivna områden i det som alltmer ser ut som en landsomfattande avstängning av industriell gruvdrift. Och USA använder denna möjlighet för att tävla.

Som tidigare rapporterats har Sichuanprovinsen – en vattenkraft- och kryptogruv-hotspot – tidigare dykt upp som innehåll för att tillåta gruvarbetare att fortsätta obegränsat i regionen, särskilt när sommartyfonsäsongen börjar.

Under säsongen, som löper fram till mitten av september, sväller floder i regionen vanligtvis och samlas i takt och producerar stora mängder överskott av elkraft. Under de senaste åren har detta överskott ofta använts av gruvarbetare och köpkraft till bottenpriser.

Men enligt The Paper har många gruvarbetare i Ya’an i västra Sichuan rapporterat att deras anläggningar har stängts med våld. En hävdade att hans gruvdrift hade stängts den 17 juni, “i linje med den nationella regeringens politik.”

En annan gruvarbetare baserad utanför staden uppgav att deras verksamhet redan hade stängts, medan mediaföretaget tillade att en “one-size-fits-all” -politik nu var aktiv i provinsen, med alla industrioperatörer sa att de “måste stänga av innan 25 juni. ”

Samma media sa att de hade bevis för att Sichuanprovinsen “nyligen hade utfärdat ett meddelande som kräver att kraftproduktionsföretag ska genomföra revisioner” och att “omedelbart sluta leverera kraft till gruvprojekt”, som en del av en “kompromisslös nationell sanering.”

Under tiden rapporterade Bloomberg att “åtminstone en Bitcoin-gruvarbetare” har “berättats av en tjänsteman” från Ya’ans stadsregering att staden var redo att “utrota all bitcoin (BTC) och ethereum (ETH) gruvdrift inom ett år.” Citerar en ”person med kännedom om situationen” förklarade mediaföretaget att gruvarbetare hade varit i beredskap, även om en mediets talesman för staden uppgav att de inte var medvetna om policyn.

En annan rapport från PA News citerade en annan namnlös källa som säger att Sichuan gruvarbetare har fått order om att stänga av sina riggar som förberedelse för inspektioner – och tillägger att “alla gruvanläggningar” (inklusive de som använder vattenkraft) måste stängas av den 25 juni.

Kinas förlust kan komma att bli Amerikas vinst, dock – CNBC rapporterade att den krypto-angelägna borgmästaren i Miami Francis Suarez har försökt locka gruvarbetare som flyr från våldet för att starta butik i staden, som har riklig kärnkraft. Suarez sa till medienätverket:

”Vi vill se till att vår stad har en möjlighet att tävla. Vi pratar med många företag och säger bara till dem: ‘Hej, vi vill att du ska vara här.’ Det faktum att vi har kärnkraft innebär att det är mycket billig kraft. ”

Per Bureau of Labor Statistics data, genomsnittlig el per kilowattimme kostar i Miami 0,107 USD, medan det nationella genomsnittet är 0,133 USD.

Samma medier rapporterade att Texas är ett annat troligt resmål för att flytta gruvarbetare på grund av att det erbjuder “några av världens lägsta energipriser” med 20% vindkraftproduktion från och med 2019.

Medieuttaget noterade också:

“[Texas] har ett avreglerat kraftnät som låter kunderna välja mellan kraftleverantörer, och dessutom är dess politiska ledare mycket pro-krypto – drömvillkor för en gruvarbetare som letar efter ett vänligt välkomnande och billiga energikällor. ”

Under tiden kämpade Texas huvudkraftnät för att hålla jämna steg med efterfrågan på el måndag, vilket fick operatören att be texanerna att spara kraft fram till fredag, enligt The Texas Tribune.

På Twitter, den Aike Capital Grundare Alex Kruger skrev att han “förstod” där “kan en stor bitcoin-gruvarbetare flyta ut ur Kina i slutet av regnperioden.”

Och Travis Kling, grundaren och investeringschefen på Ikigai Kapitalförvaltning, påpekade att medlemmar i kryptosamhället bör “hålla uppmärksamt åt denna situation”, eftersom “det är en stor sak.”

han skrev:

“Även om det alltid är svårt att få en god läsning på exakt vad som händer i Kina, är det kinesiska kommunistpartiet ett stort samordnat försök att begränsa kryptoverksamhet av alla slag, men det är en av de största marknadsförskjutningarna på flera år.”

___

Läs mer:
– Bitcoin Miner Relocation inom Kina och värsta fall-scenariot
– Gruvarbetare på väg: Kinas kryptogruvförluster kan vara Kazakstans vinst

– Analytiker se ‘Seismiskt skift’ i Bitcoin Mining mitt i kinesisk ‘Crackdown’
– Att flytta till Green Bitcoin kan flytta till en två-nivå Bitcoin

– Gröna investeringar hjälper Bitcoin-gruvarbetare vid möjlig lagstiftning
– Proof-of-Bitcoin behövs som kritiker och konkurrenter förenar sig för att spela klimatkort

– En närmare titt på miljöpåverkan av Bitcoin Mining
– Ingen krypto i G7 Wrap-up, men handlare, gruvarbetare kommer fortfarande att vilja notera

Source link