Sichuan Energy Meeting erbjuder Glimmer of Hope för Bitcoin Miners

Av | juni 3, 2021


Sichuan Energy Meeting erbjuder Glimmer of Hope för Bitcoin Miners 101
Th Xiluodu Dam och vattenkraftverk. Källa: Adobe / contributor_aerial

Det verkar finnas en stråle av positivitet för kinesiska Bitcoin (BTC) gruvarbetare, efter ett möte med energiintressenter i provinsen Sichuan verkade relativt sympatiskt för gruvarbetarnas sak.

Enligt en rapport från Jiemian-Cailian Press höll Sichuan maktchefer ett “forskningsseminarium” den 2 juni för att hjälpa dem att “förstå” status quo för krypto gruvarbetare som är verksamma i provinsen. Mötet var värd för den provinsiella makten, liksom den regionala avdelningen för State Grid Corporation of China – den nationella kraftleverantören – och regionens energiinvesteringskontor.

Även om tillsynsmyndigheten “främst begärde yttranden från kraft- och energiföretag i provinsen”, per namnlösa Sichuan-energiinsiders som tydligen deltog i mötet, verkade stämningen generellt sett vara positiv. Seminariet emellertid “tog inga beslut”, fortsatte rapporten.

Källorna noterade att mötet var “huvudsakligen för diskussion”, men förklarade att talare noterade att Sichuan är “rikt på vattenkraftresurser”, med de flesta vattenkraftsleverantörer i provinsen “som för närvarande inte arbetar med full kapacitet.”

Talare drog också slutsatsen att ”människors försörjning” och situationen för kraftföretag ”behövde övervägas” i diskussioner, och att fortsatta kryptogruvsaktiviteter i provinsen ”inte borde ha en negativ inverkan” på provinsen.

På Twitter ser Kina observatörer som Sally Wang från Sino Global Capital noterade att “enligt industrins insiders” “konferensnivån inte är hög och den har ingen politisk betydelse.”

Wang varnade också för att Kinas “top-down” -processprocess innebar att “oavsett vilka provinsregeringar som Sichuanfrågan, de följer vägledningen från centralregeringen.”

Detsamma kanske inte är sant, dock i andra delar av Kina. Även om Sichuan är en gruvdrift, så är det också andra regioner som använder betydande koldriven elektricitet, såsom den autonoma regionen Xinjiang Uygur och den autonoma regionen Inre Mongoliet, som båda har utsatts för att minska koldioxidutsläppen för att hjälpa Kina sitt mål att nå nettoutsläppen av koldioxidutsläpp 2060 – med Peking som pekar fingret på skuldkvarteren.
____
Läs mer:
– Gruvarbetare på väg: Kinas kryptogruvförluster kan vara Kazakstans vinst
– Kinas gruvdrift fortsätter – Men något vettigt hopp

– Kinesiska gruvarbetare blockerar IP-åtkomst till fastlandet när Pekings rensning intensifieras
– ‘Nästa stora gruvarbetare kommer bort från Kina’ – Poolin Exec

– Viktiga ledtrådar framträder om vad Peking verkligen tycker om Bitcoin och gruvdrift
– Analytiker se ‘Seismiskt skift’ i Bitcoin Mining mitt i kinesisk ‘Crackdown’

Source link