Shenzhen Crypto Mining Hardware Hotspot blir en spökstad

Av | juli 23, 2021


Shenzhen Crypto Mining Hardware Hotspot blir en spökstad 101
Källa: Adobe / Photocreo Bednarek

Ett ikoniskt shoppingutrymme för kinesiska kryptogruvar har fallit under en kuslig tystnad när landets gruvindustri skriker till ett plötsligt stopp.

Den i Peking ledda brottet mot gruvdrift har sett många av landets viktigaste kryptogruvprovinser utrota industriell gruvdrift, med ytterligare sanktioner mot kryptorelaterad bank.

Allt detta har lett till en kraftig nedgång i hårdvaruförsäljningen över hela landet. World Finance Chain (via Jinse) rapporterade att priserna på vissa delar av gruvdrift hade sjunkit med upp till 50%. Medieföretaget rapporterade att grafikkort har blivit “allvarligt omslutbara”, i den mån “ingen bryr sig, även om priserna sänks.”

Även om det var svårt att ens hitta grafikkort för några månader sedan, verkar det nu finnas ett överskott av GPU: er, särskilt med många som vill sälja sin hårdvara på begagnadmarknaden.

Rapportens författare rapporterade från SEG Plaza i Shenzhen, stadens femte högsta skyskrapa, belägen i hjärtat av det livliga elektroniska distriktet Huaqiangbei.

Den femte och sjätte våningen på torget har traditionellt ägnats åt hårdvaruhandeln med kryptogruvor och var fram till nyligen en verklig bikupa av aktivitet. För bara några månader sedan kunde plazas gruvhandlare bara erbjuda köpare tomma lådor att titta på och klagade över att det helt enkelt inte fanns tillräckligt med GPU: er tillgängliga för att möta efterfrågan – särskilt eftersom den globala halvledarkrisen fortsätter att bita.

Nu, förklarade mediauttaget, har de två våningarna blivit något av en spökstad trots att det finns massor av lager nu i deras hyllor.

Vissa stallägare som ursprungligen kommer från andra delar av landet har stängt sina försäljningsställen för gott och “återvänt till sina hemstäder.”

Förutom att sjunka på GPU-priserna, har gruvservrar sjunkit i pris, också med ungefär hälften. Och samma sak gäller minnesrelaterade produkter.

För några månader sedan skulle en 16T-hårddisk i företagsklass ha satt tillbaka en köpare på cirka 8 200 USD, och sådana enheter var “ofta slut i lager och måste beställas i förväg.” I dag har priset på samma 16T-enhet sjunkit till knappt 3100 USD.

Utloppet tillade att prisfallet var “oskiljaktiga” från Kinas “åtstramning av gruvpolitiken” och “ökad förstärkning av regleringen inom gruvsektorn.”

Den drog slutsatsen att slutet på gruvindustrin i Kina nu var en “förutbestämd slutsats.”
____
Läs mer:
– Bitcoin Mining-svårigheter sjunker till juni 2020-nivå
– Kinas globala Bitcoin Hashrate sjönk innan krackning

– Så här ser Kinas Bitcoin Mining Crackdown 2.0 ut
– Kina är inte gjort än med sin bekämpning av Crypto Mining – ForskareSource link