Sex kommande Blockchain-projekt du borde titta på

Av | maj 13, 2021


Ansvarsfriskrivning: Industry Talk-sektionen innehåller insikter från kryptoindustrispelare och ingår inte i det redaktionella innehållet på Cryptonews.com.

Marketacross

Token-erbjudanden har genomgått flera iterationer genom åren, drivits av behovet av projekt för att få erkännande och likviditet för sina tokens, och kryptanvändarnas omättliga aptit för de senaste och bästa nya investeringarna.

Med ett flertal projekt som samlar in finansiering exploderar DeFi- och NFT-ekosystemen. Den senaste iterationen av insamlingen kallas IDO (initialt DEX-erbjudande).

I grund och botten är det samma modell som ett initialt utbyteserbjudande, bara med de extra fördelarna med decentralisering och mer flexibilitet för token-emittenter. Med tanke på den allvarliga likviditet som DEX-enheter som Uniswap och PancakeSwap nu befaller är det knappast förvånande att fler och fler projekt ser till IDO som ett sätt att Crowdsourcing likviditet för sina tokens.

Här är sju projekt som nyligen avslutade sin IDO som har stora planer på att erövra sin nisch.

1. BENQi

BENQi är ett decentraliserat likviditetsprotokoll baserat på det fintech-fokuserade Avalanche-nätverket. Det gör det möjligt för innehavare av lediga tillgångar att låsa dem i protokollet i utbyte mot avkastningsbärande symboler, eller tillgångar kan användas som säkerhet för lån. Protokollet kommer att omfattas av decentraliserad styrning av QI-tokeninnehavare med 50% av utbudet som ska distribueras genom likviditetsbrytning.

BENQi nyligen gick en privat finansieringsrunda på 6 miljoner USD som leds av Ascensive Assets. Rundan lockade investeringar från bland annat Mechanism Capital, Dragonfly Capital, Arrington XRP Capital, MarketAcross och The Spartan Group.

Finansieringen kommer att hjälpa den sista pressen mot en lansering under andra kvartalet. Ungefär samma tid kommer den offentliga försäljningen av QI-token att äga rum på Avalanche’s Pangolin-börs.

2. Jigstack

Jigstack har det ambitiösa målet att bli “Microsoft of DeFi” – skapa en säker, användarcentrerad och förenklad upplevelse. Projektet anser att DeFi i sin nuvarande form är trasigt på grund av den höga risknivån och fragmenteringen i ekosystemet.

Den övergripande idén är att ha DAO: er som styr ett antal högkvalitativa, intäktsgenererande lösningar för Ethereum, vilket gör DeFi mer tillgängligt och eliminerar behovet av teknisk kunskap.

Projektet planerar att lansera sin STAK-token som den första IDO på sin egen lanseringsplattform, kallad Lemonade, som snart kommer att lanseras. Lemonade syftar till att göra det enkelt för alla att starta en token med bara några få klick och för potentiella köpare att ha full insyn i sina investeringar. Projektet nyligen upp 2,7 miljoner USD i en privat token-försäljning.

3. BlockSwap

Londonbaserad start BlockSwap syftar till att låsa upp den ökande tokenlikviditeten som är bunden i spelplattformar. Staking visar sig vara ett populärt sätt att generera passiv inkommande på tomgångskrypto, men användare kan inte få tillgång till likviditeten medan den satsas.

BlockSwap erbjuder dock chansen att spela på större plattformar via sitt protokoll, vilket kommer att generera tokens som sedan kan sättas i arbete i DeFi-protokoll.

Projektet är på väg att lansera sitt Community Net, där det kommer att testa plattformens funktioner med en utvald grupp användare som kommer att vara berättigade till incitamentsbaserade belöningar. Användare kan delta genom att få tag på några cBSN-tokens via BlockSwap Balancer Liquidity Bootstrapper-poolen. Följ projektets Twitter konto för fler uppdateringar.

4. MakiSwap

MakiSwap syftar till att replikera den framgångsrika framgången för plattformar som Uniswap och PancakeSwap, men på Huobi Eco Chain (Heco.) Den kommer att innehålla ett automatiserat marknadsskapande protokoll och avkastningsodlingsplattform, driven av Unilayer.

Ett annat projekt med VC-stöd, MakiSwap nyligen tagit in 1,4 miljoner USD i sådd och privat finansiering från Inclusion Capital, QCP Capital, Polygon Network och andra. Projektet kommer att göra en airdrop för innehavare av LAYER-tokens den 2 maj. Samma dag släpper Unilayer en begränsad upplaga NFT med specialverktyg.

5. TeraBlock

TeraBlock utvecklar ett ML-aktiverat kryptovalutautbyte, vilket gör det möjligt för handlare att automatisera sin portföljhantering. Maskininlärningsalgoritmer lär sig kontinuerligt och förbättras för att säkerställa framgångsrik handel med effektiv riskhantering.

Projektet har redan etablerat ett partnerskap med Binance Cloud och Binance-plattformen, vilket innebär att börsen kommer att erbjuda tillgång till alla likviditets- och tokenpar på en av världens största handelsplattformar. Binance kommer också att hantera backendfunktioner, inklusive fondhantering, säkerhet och användarregistrering.

I slutet av april, Terablock avslutad en framgångsrik finansieringsrunda där den samlade 2,4 miljoner USD från toppinvesterare, inklusive AU21, BSCPad, x21 Digital och många fler. Kanske inte förvånande, med tanke på Binance-anslutningen, har TeraBlock lanserat sin IDO på BSCPad den 11 maj.

6. Hord

Hord är ett protokoll som tillåter användare att skapa och handla ETF, så kallade tokeniserade korgar. Det är jämförbart med kopieringshandelsmetoden genom att deltagare på Hord är antingen mästare eller en del av en mästares ord.

Champions är marknadsledare, pro-handlare eller fonder som sänder sin portföljdata med ett Champion-smartt kontrakt. Användare som vill kopiera investeringen sätter in sina medel i ett Mirror-kontrakt som replikerar investeringen. Användare får en token för att representera sin insättning, som kan lösas in när som helst eller handlas på Hord DEX.

Hord har redan fått stöd från investerare, inklusive AU21, Master Ventures och Blue Bridge Financial. Den 23 april genomgick projektet en trippel IEO på Gate.io, Kucoin och Flybit, samt en notering på Uniswap.

Source link