Seoul för att rikta in Kimchi Premium Crypto-säljare genom att polisera int’l remittances

Av | april 20, 2021


Seoul för att rikta Kimchi Premium Crypto-säljare genom att polisera Int'l Remittances 101
Källa: Adobe / goytex

Den sydkoreanska regeringen konsulterar planer på att reglera utländska överföringar och banker med anknytning till kryptobörser över problem som strömmar utomlands från landet i kryptoköp.

Per Maeil Kyungjae verkar det som om vissa Sydkorea-baserade investerare försöker utnyttja kimchi-premien genom att överföra fiat utomlands för att köpa krypto från receptfria säljare i Kina och på andra håll. Samma handlare säljer sedan sina tokens på inhemska marknadsplatser.

Enligt Scolkg-data vacklade kimchi-premien runt 15% -17% på måndagen med ett prisgap på cirka 9 500 USD per bitcoin (BTC) mellan Binanceglobala plattform och det marknadsledande inhemska börsen Upbit.

Men Seoul är angelägna om att utplåna detta fenomen efter brådska, även om Maeil Kyungjae citerade experter som hävdade att regeringen försökte “stänga grinden efter att hästen har bultat.”

Ett antal sydkoreanska medier hävdade att inhemska handlare inte har funnit någon brist på kinesiska eller Kina-baserade BTC-leverantörer som gärna byter sina tokens med sydkoreanska handlare på jakt efter en klar leverans av token. Några verkar vara snyggare mot HODL nyförvärvade tokens, men skulle hellre inte betala den löpande kursen på inhemska börser.

Medierna rapporterade att lagstiftningen Finansiell tillsyn för närvarande “granskar en plan för att formulera riktlinjer” för utländska överföringar som involverar krytoasseter, och är “i samråd” med ett antal regeringsministerier, inklusive Ministeriet för ekonomi och finans. Tillsynsmyndigheten har också “samlat cheferna för affärsbankernas valutavdelningar” i ett försök att få enighet om riktlinjer.

Riktlinjerna kommer sannolikt att se banker samarbeta med tillsynsmyndigheten mycket som de gör i frågor som rör penningtvätt (AML). Banker kommer att uppmanas att flagga eller stoppa utländska betalningar som de anser vara misstänkta. Dessa skulle sannolikt inkludera, rapporterar författarna, plötsliga begäranden om att stora summor ska överföras utomlands från kunder utan tidigare historia för att göra utländska överföringar, eller oförklarliga överföringar som görs till utländska baserade utomlands.

Banker verkar dock inte vara så imponerade av den senaste utvecklingen, och många säger redan att de är i ett tillstånd av “förvirring” över sina kryptorelaterade ansvarsområden. Banker har fått höra att de är ansvariga för att besluta om de ska acceptera inhemska kryptobörser som partners efter att Seoul förra månaden införde lagkrav som tvingade alla börskunder att använda riktiga namnautentiserade bankkonton.

Kommersiella banker uppgav att de var försiktiga, allt detta skulle innebära att pengarna slutligen skulle sluta med dem vid AML-överträdelser.

En icke namngiven tjänsteman vid en stor affärsbank sa till Maeil Kyungjae att det inte fanns någon solid juridisk grund för vad bankerna ombads att göra och tillade:

”Finansdepartementet, den (reglerande) Financial Services Commissionoch Finansinspektionen har visat en tvetydig attityd [toward] kryptovalutasektorn. ”

Och samma media rapporterade att tidigare försök att reglera kryptoasset-relaterade utländska överföringar hade orsakat pandemonium hos banker.

Förflyttningar för att begränsa utländska transaktioner hade lett till att “överföringar avvisades utan särskilda skäl”, vilket ledde till en “våg” i kundklagomål och “förvirring vid diskar”.
____
Läs mer:
– ‘Alarm’ ringer som kryptohandel överträffar aktiemarknaden i Sydkorea
– Ny sydkoreansk krypto ‘Crackdown’ inte ‘Bluster’ som banktips
– Kimchi Premium försvinner och återvänder sedan när bankemissioner verkar ha slagit sig
– Fler s koreanska utbyteskunder i nervös jakt för deras krypto
– Crypto Moms tar nu Bitcoin-köptips från sina barnSource link