Sentiment mot Elon Musk på Twitter steg i maj efter Bitcoin-kritik

Av | juni 3, 2021


Sentiment mot Elon Musk på Twitter steg i maj Post-Bitcoin-kritik 101
Elon Musk. Källa: en videoskärmdump.

Det verkar som att Ethereum (ETH) grundare Vitalik Buterins argument att marknaderna skulle ägna mindre uppmärksamhet åt Tesla chef Elon Musks Bitcoin (BTC) -relaterade tweets fick en fortsättning – med ett sentimentspårningsföretag som fann mindre än 15% av maj-tweets om att Musk var positiv.

Den positiva till negativa känslan av tweets om SpaceX chef nådde en ny lågnivå i maj och föll betydligt ungefär samtidigt som kryptopriserna tog ett dyk, och efter att Musk har börjat kritisera Bitcoin, hittade företaget sentiment tracking Awario som Yahoo Finance rapporterade. Detta är också tiden då Tesla meddelade att de inte längre skulle acceptera BTC som betalningsmetod.

Tweets för och mot Musk var ungefär lika många i januari i år. Men i maj sjönk förhållandet mellan positivt och negativt sentiment med cirka 25% – vilket resulterade i det lägsta förhållandet sedan oktober 2020 när Awario började algoritmiskt spåra detta sentiment genom att mäta vissa nyckelord.

Den största andelen, eller cirka 66%, togs av tweets om Musk som var neutrala i känslan. Negativa tweets var 19%, medan positiva tweets var 15%.

Särskilt följde både de negativa och positiva känslorna Bitcoin-kritiken och Tesla-meddelandet, men positiva gjorde det i mindre grad. “Vissa människor köpte till Musks försvar att det faktum att Tesla fortfarande hade bitcoin i balansräkningen var ett stort exempel för andra företag som eventuellt vill göra detsamma”, citerades kryptoinvesteraren David Gokhshtein.

För vissa skulle detta sannolikt inte vara en överraskning. För mindre än två veckor sedan hävdade Buterin att den senaste priskraschen kommer att lära kryptomarknaderna en läxa, att människor kommer att sluta hänga på varje Musks twittrade ord och att marknaderna “kommer att bygga upp ett immunsystem över tiden.”

Ytterligare negativt sentiment kom från dogecoin (DOGE) anhängare, efter Musks Saturday Night Live-utseende och den efterföljande DOGE-droppen.

Icke desto mindre fick Musk fortfarande mer än 3 miljoner följare i maj och räknar för närvarande cirka 56,4 miljoner totalt.

Och även om Twitter-känslan kanske inte påverkar Musk, kan en potentiell inverkan på hans företag. “Elon vaddar in i ett område som kanske inte är det bästa av uttalanden att göra eftersom faktum är bitcoin är framtiden för digitala valutor, det är roten till det,” Tesla investerare och Gerber Kawasaki VD, Ross Gerber, citerades som att säga. Samtidigt som han kritiserade Bitcoins koldioxidavtryck är det logiskt, “det är ett mycket farligt område för Elon att komma in när han orsakar människor förluster som han gjorde häromdagen och det vänder folk mot honom och i slutändan Tesla.”
____
Läs mer:
– Elongate: Market Rereads Bitcoin FUD Playbook & Waits For Next Tweet
– Tesla skickar Bullish Bitcoin Signal till globala företag

– Ingenjör Elon Musk säger att Bitcoin är mindre dumt än kontanter
– Musk’s Doge, Bitcoin Tweets May Spur Double-Ciffer Returns – Report

Source link