Senaste avsnittet av Indiens Crypto Ban Soap Draws Decidly Mixed Reviews

Av | mars 15, 2021


Senaste avsnittet av Indiens Crypto Ban Soap Draws Decidly Mixed Reviews 101
Källa: iStock / traveller1116

Ytterligare en “icke namngiven indisk regeringskälla” har kommit fram med undergångsprognoser – berättar för Reuters att New Delhi kommer att avslöja en lag som “förbjuder kryptovalutor, böter någon som handlar i landet eller till och med innehar sådana digitala tillgångar” och utestänger gruvdrift.

Men återigen kan det hända att allt inte är helt som det verkar, enligt en av insiderna i kryptoindustrin som citeras i artikeln. Sumnesh Salodkar, en kryptokonsult, skrev på Twitter att artikelns titel – “Indien föreslår kryptovalutaförbud, straffar gruvarbetare, handlare” – var “något vilseledande.” Istället skrev han:

”Senaste positiva kommentarer från [the finance minister Nirmala Sitharaman] ge oss hopp! Detta kommer att finnas på många ställen idag men var inte orolig, ingenting har förändrats sedan igår. ”

Sitharaman sa under helgen att Indien inte skulle försöka begränsa sina alternativ när det gäller krypto eller blockchain. Sitharaman sa till mediamediet India Today,

”Min syn på detta är naturligtvis att högsta domstolen hade kommenterat kryptovaluta och medan [central bank] kan ringa officiell kryptovaluta men från vår sida är vi mycket tydliga att vi inte stänger av alla alternativ. ”

Tillade hon,

”Vi tillåter en viss mängd fönster för människor att experimentera med blockchain och bitcoin (BTC). […] På fintech och blockchain pågår mycket arbete i Indien och det kommer vi verkligen att uppmuntra. ”

Balaji Srinivasan, en ängelinvesterare och entreprenör, tidigare Chief Technology Officer för kryptobörs Coinbase och General Partner på Andreessen Horowitz, tog till Twitter för att välkomna nyheterna:

Oavsett, Reuters-källan målar en helt annan bild och upprepar tidigare rapporter om att ett lagförslag “skulle ge innehavare av kryptovalutor upp till sex månader att avveckla” sina kryptoinnehav. Individer som inte gör det skulle drabbas av böter.

Källan indikerade också att ”tjänstemän är säkra på att få lagförslaget infört i lag” på grund av storleken på premiärminister Narendra Modis majoritet i parlamentet.

Den upprörda indiska kryptosamhället har uttryckt sin kollektiva ennui med den långvariga, kommer-regeringen-inte-förbjuder-kryptosaga, som inte visar några tecken på att sluta snart.

Tidigare denna månad gjorde Sitharaman mer positiva uttalanden på kryptosfären, vilket fick många att dra slutsatsen att ett direkt kryptoförbud – den gynnade handlingen för landets centralbank – inte låg på bordet.

Men efter månader, om inte år, eller rykten om kryptoinsatser, säger indiska kryptoinvesterare att de har fått nog. Förra månaden, efter ännu en tröttsam vändning i denna tvålopera, tog man till Twitter för att klaga,

“Jag blir ärligt trött på varje nyhetsplattform som använder” källor “. Snälla, regering, om du [want to] gör något, gör det bara! ”

___
Läs mer:
– Indiska kryptospelare vill ha större roll i utformningen av regleringen eftersom förbud är mindre troligt
– Indiens Crypto Community kämpar tillbaka när Ban Bill blir en tröttsam tvålopera
– Indisk centralbank spelar av samma antikrypto, Pro-CBDC-regler som Kina, EU
– Kan du inte slå Crypto Regulators? Utbilda dem
– OKEx VD säger Indian Crypto Ban “osannolikt”, har 3 scenarier i åtanke
– Nigerianska senatorer spränger centralbanken för sitt kryptoförbud
– Indiens Crypto Ban för att “bli trasad”, medan Unocoin vinner 100-talet användare dagligen

Source link