SEC skickar negativ ETF-signal i Bitcoin som kan vara positiv för gråskala

Av | maj 12, 2021


SEC skickar negativ ETF-signal som kan vara positiv för gråskala 101
Källa: iStock / Pgiam

De US Securities and Exchange Commission (SEC) skickar nu inte oväntat något negativa bitcoin (BTC) (och ethereum (ETH)) börshandlade fondsignaler (ETF) – det kan vara ett bra tecken för Gråskala Bitcoin Trust (GBTC).

Som det är praktiskt taget ökänt nu är en amerikansk ETF en ganska svårfångad varelse, inte för att det inte finns någon att lansera den – tvärtom, många har försökt under de senaste åtta åren – utan för att landets tillsynsmyndighet fortsätter att avvisa dessa ansökningar åt vänster och höger.

Enligt SEC: s uttalande är BTC, inklusive att få exponering via bitcoin-terminsmarknaden, en mycket spekulativ investering som kommer med volatilitet, brist på reglering och bedrägeri- / manipulationspotential.

Sedan Division of Investment Management (IM) positioner som utfärdades i ett brev från 2017 har bitcoin-terminsmarknaden utvecklats, noterade de att de såg ökade handelsvolymer och öppna räntepositioner; det har konsekvent producerat ett rapporteringsbart pris för BTC-terminer och har inte presenterat förvaringsutmaningarna förknippade med vissa kryptobaserade investeringar eftersom futures är kontantavvecklade.

IM med avdelningen för ekonomisk och riskanalys och division av undersökningar “kommer att noggrant övervaka effekterna av fondernas investeringar i Bitcoin-futures på investerarskydd, kapitalbildning och marknadernas rättvisa och effektivitet”, sa de, och detta inkluderar :

“Överväga[ing] huruvida, i ljuset av erfarenheterna från fonder som investerar i bitcoin-terminsmarknaden, skulle bitcoin-futuresmarknaden kunna rymma ETF: er, som till skillnad från fonder inte kan hindra ytterligare investeringstillgångar från att komma in i ETF om ETF blir för stor eller dominerande i marknaden, eller om likviditeten på marknaden börjar avta. “

Bland öppna fonder bör investeringar i bitcoin-terminsmarknaden endast bedrivas av fonder med “lämpliga strategier” som stöder denna typ av investering och fullständig redovisning av väsentliga risker, sa personalen. Men slutna fonder tillhandahåller inte daglig inlösen av sina aktier och presenterar inte samma typer av likviditetsutmaningar som öppna fonder, tillade de, så alla slutna fonder som försöker investera i bitcoin-terminsmarknaden uppmanas att samråda med IM innan man lämnar in ett registreringsutlåtande “om fondens föreslagna investering, förväntad efterlevnad av investeringsbolagslagen och dess regler, och hur fonden skulle ge lämpligt investerarskydd.”

Dessa kommentarer kommer efter att Gary Gensler tog över som SEC-ordförande, med sina tidiga kommentarer som kastade kallt vatten i hopp om att kommissionen skulle kunna godkänna en BTC-ETF i år.

Bloomberg Intelligence ETF-analytiker Eric Balchunas hävdade att SEC med detta meddelande faktiskt berättar investerare att “fortsätta använda GBTC”, medan en BTC-ETF inte ens skulle vara bland de 50 mest flyktiga ETF: erna i landet.

Innan SECs senaste varning, Balchunas sa tidigare i veckan att han var mer optimistisk än någonsin att 2021 skulle kunna bli det amerikanska BTC ETF-året, av fyra skäl: 1) större institutionell adoption; 2) intensiv tillväxt av “standard” kryptoprodukter som GBTC “som inte är idealiska för investerare i detaljhandeln och SEC vet detta”, 3) Kanadas ETF: er, som har fungerat bra och sett en hel del åtgärder; 4) Gensler kommer in som ordförande.

“Jag tror att tiden nu är väsentlig i denna fråga på grund av de ökade flödena som går till dessa” standard “ETF: er som GBTC och aktier som sätter Bitcoin i balansräkning”, sa han. Ju mer SEC väntar “desto mer blir det rörigt när de godkänner med tanke på alla kontanter i dessa andra fordon. Ju längre de fördröjer desto mer kommer de att spela kingmaker eftersom den som är ute först är omedelbart förmögen. […] Den som kommer ut först är inställd på livet. “

Som rapporterades i april, stora amerikanska baserade kryptoinvesteringar Gråskalainvesteringar sa att de var “100% engagerade” i att omvandla sitt Grayscale Bitcoin Trust till en ETF när det var tillåtet. Företaget sa att det är säkert i sin nuvarande positionering och engagemang med SEC.

GBTC, som för närvarande är stängt för investeringar, har cirka 37 miljarder USD i förvaltningstillgångar.

Grayscales trusts är strukturerade för att hålla den underliggande krypton, medan värdet på varje aktie är beroende av mängden krypto som förvaltas. De ger också en välkänd struktur för redovisning och beskattning. Det finns dock inget sätt att lösa in den underliggande krypton.

Det aktuella marknadspriset på en GBTC-aktie är mindre än 45 USD, eller 14% lägre än mängden BTC som hålls per aktie.

I slutet av förra året och början av detta år ledde hög efterfrågan från institutionella investerare till den höga premien (+ 40%) på Grayscales BTC-förtroende. Det gick dock negativt i mars och är nu mer än -14%, jämfört med 19% igår, per data från Bybt.com.

Under tiden, i mars, Chicago Board Options Exchange (Cboe) lämnade in en ansökan om att lista en BTC-ETF från det New York-baserade kapitalförvaltningsföretaget VanEck och dess Bitcoin Trust. Och i maj lämnade Cboe in en Trohet BTC-ETF. I februari, NYDIG, a Stone Ridge-kör dotterbolag som tillhandahåller kryptotjänster till institutionella investerare, sa också att det syftade till att starta en BTC ETF. Samtidigt syftar VanEck också till att lansera den första amerikanska börshandlade fondspårningen ETH.

Många tror att godkännande av en Bitcoin-ETF i USA skulle vara ett vattendrag för BTC-antagande. Flera undersökningar har visat att finansiella rådgivare i USA skulle vilja sätta sina kunders pengar i BTC-ETF: er.

“Om Gensler ännu inte är helt bekväm med kryptobörser, är det mycket osannolikt att han skulle välsigna en Bitcoin ETF”, Nate Geraci, president för rådgivningsföretaget ETF-butik, sa till Bloomberg.

Även Ben Johnson, Morningstar Inc.globala chef för ETF-forskning tillade att “med tanke på att SEC har större fisk att steka, och med hänsyn till Genslers senaste kommentarer om krypto-ETF: er, tror jag att oddsen att vi kommer att se en Bitcoin ETF godkänd 2021 är mycket låga. “

Under tiden, medan världen väntar på att se om den allra första amerikanska krypto-ETF skulle godkännas, har dessa ETF praktiskt taget blivit vanligt i Kanada och Europa.

10:49 UTC handlas BTC till USD 57.015, efter att ha uppskattat 2,5% på en dag och 7% på en vecka.

___
Läs mer:
– Australisk Crypto ETF
– Nya Bitcoin ETF-investerare kommer via Dubai

– Inte bara institutionella investerare fokuserar på Bitcoin nu – Goldman Sachs
– Åsikter delade om Bitcoin ETF i USA som experter säger att lanseringen 2021 är möjlig

Source link