SEC: s ‘Crypto Mom’ uppdaterar Token Safe Harbor-förslag på GitHub

Av | april 14, 2021


SEC: s 'Crypto Mom' uppdaterar Token Safe Harbor-förslag på GitHub 101
Hester Peirce. Källa: en videoskärmbild, Youtube, Blockland Solutions

Hester Peirce, kommissionär för US Securities and Exchange Commission (SEC), uppdaterade sitt token safe harbour-förslag som syftar till att göra det möjligt för kryptoföretag att erbjuda tokens under initiala mynterbjudanden (ICO) i enlighet med regleringsreglerna.

Den nya versionen, som gjordes tillgänglig på GitHub, en kodhostningsplattform, försöker ”ge nätverksutvecklare en treårig respitperiod inom vilken de under vissa förhållanden kan underlätta deltagande i och utvecklingen av ett funktionellt eller decentraliserat nätverk , undantaget från registreringsbestämmelserna i federala värdepapperslagar, ”enligt Peirce.

Kommissionären sa att uppdateringen av förra årets förslag utvecklades baserat på feedback från kryptosfären, värdepappersadvokater och andra intressenter. Den innehåller tre större förändringar jämfört med den tidigare versionen.

”För det första, för att förbättra skyddet av symboliska köpare, kräver Safe Harbor-förslaget nu halvårliga uppdateringar av planen för utvecklingsinformation och en blockutforskare. För det andra, som svar på oro över bristen på tydlighet vad som händer i slutet av den treåriga nådeperioden, innehåller Safe Harbor-förslaget nu ett krav på utgångsrapport, säger Peirce.

Utgångsrapporten ska innehålla antingen en analys av extern advokat som kommer att förklara varför nätverket är decentraliserat eller funktionellt, eller ett meddelande om att tokens kommer att registreras enligt 1934 Securities Exchange Act, enligt henne.

”För det tredje ger kravet på exitrapporten vägledning om vad externa rådgivares analys bör ta itu med när man förklarar varför nätverket är decentraliserat,” sade kommissionären. “Vägledningen är inte ett ljuslinjetest utan snarare försöker hitta en balans mellan att tillhandahålla ett hanterbart antal användbara vägledningar samtidigt som man bibehåller tillräcklig flexibilitet för att fakta och omständigheter i varje nätverk ska beaktas i analysen.”

Andrew Hinkes, advokat vid Carlton Fields och adjungerad professor vid NYU School of Law och NYU Stern School of Business, sa det nya förslaget var “stort” och lyfte fram några av de stora förändringarna: avskaffandet av “god tro” -bestämmelsen som tidigare krävde att emittenter skulle agera i god tro i syfte att “skapa likviditet för användarna”; inklusive en väg för att fixa tidigare felaktiga emissioner; och en ny information enligt vilken tokens måste ha en blockutforskare, bland andra.

Under ledning av en byrå som kännetecknas av djup misstro mot bitcoin (BTC) och andra kryptoassets, har Peirce visat en förståelse av blockchain-tekniken och dess olika derivat. Samtidigt har hon visat vilja att placera det inom ett regelverk som har gett henne smeknamnet ‘Crypto Mom’.

___
Läs mer:
SEC: s Hester Peirce om Varför USA är bakom kurvan på Crypto
Bli inte för upphetsad över Crypto Mammas ICO-plan, varnar advokat
ICO Safe Harbor kommer inte att förändra framtiden
Crypto Community frågar vem som är nästa när SEC träffar decentraliserad LBRY
Kan du inte slå Crypto Regulators? Utbilda dem
Regulatorer funderar över strategi eftersom Bitcoin och Co är för stora för att ignorera
Regulatoriskt kalejdoskop utmanar kryptoindustrin – Crypto.com CCO

Source link