SEC Readies att komma tillrätta med BitConnect-promotorer

Av | juli 8, 2021


SEC Readies att avtala med BitConnect-promotorer - Domare 101
Källa: AdobeStock / JHVEPhoto

De US Securities and Exchange Commission (SEC) förväntas bosätta sig med initiativtagarna till de ökända BitConnect som hade hjälpt plattformen att samla in mer än 2 miljarder USD genom sina YouTube-videor.

Den amerikanska domaren John G. Koeltl har meddelat att han troligen kommer att underteckna domar mot fyra av de sex tilltalade under de kommande dagarna, vilket rapporterats av den lagliga nyhetssidan Law360.com.

SEC väckte talan mot de sex individerna i maj förra året och anklagade dem för att ta miljontals provisioner och betala för att främja BitConnect oregistrerade värdepapper innan börsen stängdes i januari 2018. En av individerna hade enligt uppgift tjänat mer än 2,6 miljoner USD i provision för deras rekryterings- och reklaminsatser.

Domaren sa att förlikningsavtalen var juridiskt sunda, men att de krävde mindre ändringar för att göra dem “noggrant korrekta.”

Den brittiskbaserade plattformen drog igång Texas och North Carolina-tillsynsmyndigheter på grund av ett program som lanserades för att locka kryptolåntagare genom daglig avkastning “utan risk” genom att pantsätta bitcoin (BTC) att låna och handla börsens egen token, BitConnect Coin.

BitConnect berättade för deltagarna vid den tiden att det stängde utlåningsprogrammet, varefter investerare rekryterade av de sex svarandena inte tog ut sina pengar från plattformen, samtidigt som värdet på deras tokens sjönk med 92%, enligt SEC.

Bland andra är BitConnect nationella initiativtagare Joshua Jeppesen från Massachusetts enligt uppgift att betala mer än 3 miljoner USD för att bosätta sig, medan hans förlovade, lättnadsåtalade Laura Mascola, förväntas betala tillbaka 576 000 USD som hon fick från Jeppesen. En annan tilltalad, regional promotor Ryan Maasen från Oklahoma, ska betala cirka 526 000 USD för att lösa.

En fjärde svarande, regional initiativtagare Michael Noble från Kalifornien, berättade för domare Koeltl att han var “mycket samarbetsvillig” med SEC och USA: s justitieministerium, men han har “låst horn” med tillsynsmyndigheten över hur mycket pengar han skulle behöva betala för att reglera.

____

Läs mer:
– BitConnect kopplar bort utlånings- och utbytesplattform
– Ny generation av “Bitconnectors” strömmar in i SafeMoon trots varningar

– SEC: s chef vill “fylla i luckorna” i Crypto Investor Protection
– SEC ber domstolen att låta det se bevis på Ripples ‘XRP-lobbyverksamhet’

– 69 000 Potential out of Pocket i påstått sydkoreansk Exchange Scam
– Ledger Hack Saga fortsätter: Scammers ‘Gifting’ falska hårdvaruplånböcker

– The Incredible Case of Quadriga: Fake Accounts and Lost Millions
– Kate Winslet går med i rollen som OneCoin Crypto Scam MovieSource link