SEC-kommissionär orolig stram reglering kan motverka kryptoinnovation

Av | juni 9, 2021


SEC-kommissionär orolig stram reglering kan motverka Crypto Innovation 101
Hester Peirce. Källa: en videoskärmdump, Youtube, Blockland Solutions

En högre tjänsteman från US Securities and Exchange Commission (SEC) har uttryckt sitt motstånd mot försök från sina andra tillsynsmyndigheter att genomdriva strikt reglering av kryptoassets istället för att främja självreglering. Det senaste uttalandet av Hester Peirce, en av två republikaner bland de fem SEC-kommissionärerna, indikerar en växande oenighet om kryptopolitiken bland byråns högsta mässing.

Peirce berättade för The Financial Times att hon var orolig för att ett antal av SEC-tillsynsmyndigheterna skulle spela en mer aktiv roll på kryptovalutamarknaden och hur denna trend potentiellt skulle kunna motverka innovation och avskräcka investerare.

“Jag är orolig för att den initiala reaktionen från en tillsynsmyndighet alltid är att säga” Jag vill ta tag i detta och göra det som de marknader jag redan reglerar “, sa hon. “Jag är inte säker på att det kommer att vara bra för innovation.”

Medan Peirce inte nämnde några kommissionärer som hon inte håller med, kom hennes kommentar bland en kampanj av Gary Gensler, den nya SEC-ordföranden, för att placera kryptoassets inom ett stramare regelverk.

Den 26 maj, som framträdde för underkommittén för finansiella tjänster och generalregeringen för anslagskommittén vid USA: s representanthus, sade den nedre kammaren i landets parlament, Gensler (om) lagstiftare att kryptovalutor är en ”mycket volatil och spekulativ tillgångsklass , ”Och att många polletter är investeringskontrakt som faller under den amerikanska värdepapperslagen.

Med hänvisning till värdet på den globala kryptoassetsmarknaden sa den reglerande tsaren att siffrorna om den rapporterade handelsvolymen inte granskades eller rapporterades till tillsynsmyndigheter eftersom börserna inte är registrerade hos dem. “Det är bara ett av många lagstiftningsluckor på dessa kryptotillgångsmarknader”, sa han.

Som kommentar till Genslers kommentarer sa Peirce att hon var “orolig för att försöka göra det svårare för människor att göra riktiga peer-to-peer-transaktioner”, och att hon trodde att “reglering inte alla måste ske på regeringsnivå.”

“Du kan ha ganska effektiv självreglering”, sa hon.

Och Gensler är inte den enda som strävar efter fler och hårdare kryptobestämmelser. Till exempel, i maj, tre stora federala bankregulatorer – Kontoret för valutaövervakaren (OCC), den Federal Reserve, och den Federal Deposit Insurance Corporation – höll det första mötet med “ett sprintteam mellan myndigheter”, fokuserat just på kryptoreglering.

Peirce gick med i byrån 2018 efter att ha utsetts av USA: s tidigare president Donald Trump och tjänade snabbt ‘Crypto Mom’ monickern för sin vilja att driva på blockchain-tekniken inom ett regelverk.

I april förra året släpptes på Peirces initiativ en uppdaterad version av token safe harbour-förslaget, som syftar till att göra det möjligt för kryptoföretag att erbjuda tokens under initiala mynterbjudanden (ICO) i enlighet med SEC: s regler, vilket tjänar Peirce beröm från olika representanter för kryptoindustrin .

____

Läs mer:
– SEC: s Hester Peirce om Why US is Behind the Curve on Crypto
– El Salvador passerar Bitcoin-fakturan: Nedräkning till laglig anbudsstatus börjar

– Kryptoindustrins lobbykraft växer när tidigare tjänstemän byter sida
– Paxos, Protego & Anchorage Face ‘Regulatory Volatility’ i USASource link